Wandelen, een wielrenner op bezoek en afscheid nemen.

De “ Iglesia de Nuestra Señora del Consuelo” bevindt zich in het oude deel van Altea. Het is ontstaan in het begin van de 17e eeuw, toen het naast het kasteel stond dat de stad beschermde. Later, tussen 1854 en 1856, werd de kapel van de Heilige Christus in Altea gebouwd. De huidige kerk werd aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw gebouwd en in 1980 gerestaureerd.1Het historische complex, waaronder de kerk, is sinds 2013 uitgeroepen tot cultureel erfgoed.

Wij moesten er een flinke klim voor over hebben. Vanaf de boulevard is het voortdurend een flinke helling op tot aan het plein waar de kerk aan staat. Een schitterende wandeling tussen oude witte huisjes in schuin oplopende smalle straatjes. We kwamen dus aan als twee zwaar hijgende paarden (hoogste tijd om wat aan de conditie te doen). Evenwel is de kerk zeer de moeite waard om te bekijken. 

Met Floranke en Gideon (ook leuk om te volgen) maken we een wandeling in de bergen bij Fleix. De 60 meter hoge watervallen zijn het doel, echter die stromen alleen als er regen is geweest. Gezien de droogte hebben we die watervallen dus niet gezien. Wel zagen we onderweg een wasruimte, waar vroeger de was werd gedaan. Antoon probeerde er met de drone doorheen te vliegen, maar de wind (en wellicht te weinig ervaring) zorgde ervoor dat de drone drie maal tegen de muur belandde. Gelukkig geen schade, wel iets te veel gelach bij de mede-wandelaars. Jammer dat het niet lukte. Gelukkig hebben we de foto’s nog. 

In de week voor 22 januari keken we al erg uit naar de komst van onze oudste zoon Sebastiaan, die 5 dagen over kwam met het vliegtuig om te trainen voor het wielrennen. Maandagmorgen konden we hem en zijn fiets ophalen op het vliegveld van Alicante. Na maanden weer eens een stevige knuffel geven is dan heel fijn. Nu kijken we ook weer uit naar april om de andere kinderen en kleinkinderen te kunnen vasthouden en knuffelen. In elk geval heeft Sebastiaan flinke afstanden in de bergen kunnen trainen. Hij trof schitterend weer. Vrijdagavond was het weer tijd voor het vliegveld en afscheid. 

Het volgende afscheid komt even later. Floranke en Gideon vertrekken naar een volgende bestemming. We hebben samen veel gelachen, veel gewandeld en (te) veel gegeten. Maar dat is het leuke van reizen, je leert weer andere mooie mensen kennen. Vlak voor het vertrek moest er natuurlijk nogmaals worden gegeten bij wijze van laatste avondmaal. Dat deden we bij een Japans restaurant waar we de lekkerste sushi ooit aten. 

Het lekkere eten deden we iets te vaak, zowel met hen als met anderen en een iets groter groepje mensen. En niet te vergeten wat avondjes wijnen met bitterballen. Je raadt het al, hoogste tijd om op de rem te trappen en een tijdje iets gezonder te eten. 

Wil je meer zien, we plaatsen op Facebook en Instagram tussentijds ook updates. Afgelopen weken plaatsten we beelden van de wandelingen die hierboven genoemd zijn en een filmpje van een mooie fietstocht. Heb je nog suggesties? geef dan een reactie. We lezen alles, al reageren we niet altijd op alle reacties. Als je specifieke vragen hebt die wij individueel willen beantwoorden dan doen we dat graag per email.

18 gedachten over “Wandelen, een wielrenner op bezoek en afscheid nemen.”

  1. Weer een leuk inkijkje in jullie nomadenleven. Ook leuk de beschrijvingen van de bezienswaardigheden, gelardeerd met foto’s en filmpjes.

  2. Heel leuk om te lezen, even mijn “weg van de snelweg” vsn het turbulente dagelijks leven momentje
    Warme groet en fijne voortzetting

  3. De tweede keer dat ik jullie verslag lees. Weet niet hoe vaak ik gemist heb. Ik vind het leuk het te lezen. Voel me daardoor ook een klein beetje op vakantie / op pad.

  4. Leuk om zo weer mee te reizen en soms een blik van herkenning. Wij waren verleden jaar ook in Altea. Zo mooi dat oude centrum 👍bedankt voor de historische feiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.