Wandelen, klimmen en smalle wegen 

Guadalest – El Castell de Guadalest
We besluiten met de auto naar Guadalest te gaan om het kasteel “El Castell de Guadalest” en de torens daarvan te beklimmen. Guadalest ligt op een berg en is één grote toeristische trekpleister. Het kasteel in het dorp heeft een rijke historie. Er is informatie bekend vanaf de 13e eeuw. De informatie over het dorp en de hele historie van het kasteel is te veel om hier te beschrijven maar kan je hier lezen (rechtsonder kan je voor ENGELS als taal kiezen): KLIK HIER .
 
De rit er naartoe is al prachtig door de adembenemende natuur waar je doorheen rijdt.  Het plaatsje zelf is prachtig, Mooie smalle en stijle straatjes met witte huisjes en gezellige winkeltjes.  We lopen door het dorp en beklimmen via vele trappen het kasteel. We nemen op verschillende niveaus foto’s van het geweldige uitzicht. En we nemen op diverse plekken een kijkje in het kasteel zelf. Zowel het dorp als het kasteel zijn prachtig en zeer de moeite waard om te bezoeken als je in deze omgeving bent. Naast het kasteel vind je in het dorp onder andere een miniaturen museum (die hebben wij niet bezocht) en een museum met kamers ingericht zoals het was in de 18e eeuw om een beeld van die tijd te geven. Hier mocht niet worden gefotografeerd.

ALTEA
Op een van onze vele wandelingen langs de boulevard vielen ons de enorme stalen silhouetten op die we eerder niet gezien hadden. We waren kennelijk teveel gefocused op de restaurant-zijde op dat stuk bij Altea 😂. Dus bij deze alsnog.

Line Dance 
Onder het mom: je moet alles geprobeerd hebben…deden we mee met de op de camping georganiseerde line-dance avond. Na een uurtje meedansen was onze conclusie dat dit echt niet ons ding is, dus we houden het bij dat uurtje.

Tussendoor maken we nog wat dingen mee die leuk zijn voor de korte campingverhalen bij de borrel. 

Ruzie om een wasmandje 

Bijvoorbeeld dat we bij de wasserette komen en een local en een van de Nederlandse boomers ruzie hebben over het gebruik van een leeg wasmandje van de wasserette. De boomer (ja we weten het, dat zijn wij zelf ook) had een schoon wasmandje naast zich staan en de local wilde die gebruiken (om over te hevelen van wasmachine naar droger) omdat de andere lege wasmand niet schoon was. Daar was de boomer het niet mee eens. Hij had het schone wasmandje dichtbij gezet om zelf – later – te gebruiken. Het liep zo hoog op dat de local de politie belde die maar liefst met 4 man sterk verscheen (het is vast erg rustig hier voor ze). Enfin even beide partijen aanhoren en alle gegevens opnemen. Het probleem werd niet opgelost maar na 15 minuten praten met beide partijen gingen de dienders er weer vandoor. en ze ruzieden voort. De local heeft gewacht tot de boomer weg was om een schoon wasmandje te pakken. Ondertussen hevelen wij de was over via de zelf meegebrachte tassen waar de was in zat.

Wil je meer zien, we plaatsen op Facebook en Instagram tussentijds ook updates. Heb je suggesties? geef dan een reactie. We lezen alles, al reageren we niet altijd op alle reacties. Als je specifieke vragen hebt die wij individueel willen beantwoorden dan doen we dat graag per email.

8 gedachten over “Wandelen, klimmen en smalle wegen ”

  1. Weer van jullie verhaal en foto’s genoten. 4 man voor een discussie over een washandje ongelofelijk. Fijne reis verder. Prachtig daar.

  2. Leuk en herkenbaar om te lezen. Wij zijn verleden jaar om deze tijd daar ook geweest. Het miniatuur museum was toch ook de moeite waard! Zo knap gemaakt! Die stalen silhouetten herken ik niet. Mooi hoor👍fijne reis nog verder

  3. Dat was lang wachten maar kerst en jaarwisseling is dat wel te begrijpen . Leuk toch he dat leven op de camping elke dag is er wel iets . Nu zie dat jullie genieten, hier wat vorst gehad maar de kids vertellen jullie dat ook wel hoe het weer hier is . Nu er is een dorp of stad die heet Breda zo ook in Spanje ben alleen krijt op welke hoogte . Geniet lekker ik ga in maart of net na de Pasen alles in orde maken om weer op pad te gaan . Heel leuk Astrid heeft ander werk dus komend jaar iets minder weg . Wel veel weekends in Nederland er op uit
    Groeten aan de hele familie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.