Kerst, mooie wandelingen en jaarwisseling 

Inmiddels staan we bijna een maand op een prima camping aan de Costa Blanca en vooralsnog hebben we nog geen plannen om te verhuizen. Het weer is prima, de mensen om ons heen zijn aardig en er is hier in de omgeving veel te zien.

Het is duidelijk dat we beland zijn in het centrum van overwinterend bejaard Nederland. Gezien onze leeftijd past dat prima 😉 . We genieten van de mogelijkheden: veel prima restaurants, prachtige oude dorpen in de omgeving om te bekijken, heerlijke wandelingen maken langs de boulevard, naar de markt in het centrum en naar de vuurtoren van l’Albir. Verder maakten we afgelopen weken uitstapjes naar Benidorm en Calpe. Een paar hoogtepunten belichten we graag nader:

Camino del Faro

Camino del Faro is letterlijk het “pad naar de vuurtoren”. Het ligt geheel in het natuurpark Sierra Helada. We kunnen vanaf de camping de berg op om naar de vuurtoren te lopen. We zien echter dat bij de ingang van het pad naar de vuurtoren een parkeerplaats is. Weliswaar gaat het goed met het herstel van de knie van Marloes maar nog niet optimaal. We besluiten dus de eerste vrij stijle 1,5 kilometer met de auto te doen en vanaf de parkeerplaats te lopen. Heen en terug is het dan nog 5 kilometer. 

Een prachtige wandeling door het park met fraaie vergezichten leidt ons naar de vuurtoren die in 1863 gebouwd is. Het pad naar de vuurtoren was lange tijd een smal pad over rotsen en met de nodige gevaren. In 1961 is er een geasfalteerd pad aangelegd en een tunnel door een deel van de berg om een gevaarlijk stuk in de route veiliger te maken. Mocht je deze wandeling ooit willen maken: houd er rekening mee dat er onderweg en boven geen toiletten zijn (dat werd dus op de hurken zitten voor Marloes terwijl Antoon op de uitkijk stond. Het is goed gegaan.) 

Boven aangekomen genieten we van het enorme uitzicht over zee naar Altea, Calpe en op de zee zelf. Het schijnt dat er regelmatig dolfijnen zijn te spotten op deze plek maar wij hebben ze helaas niet gezien. Wel hadden we zicht op de enorme drijvende bakken met netten voor de duurzame kweek van vissen die hier voor de kust plaatsvindt. Tenslotte lopen we met evenveel plezier terug. Al met al een wandeling waarvan we hebben genoten. Meer informatie over de vuurtoren en geschiedenis van de oudere toren ernaast vind je hier: https://visitalbir.com/albir-lighthouse/

Benidorm en Calpe

Hier kunnen we erg kort over zijn, beide badplaatsen met erg veel hoogbouw en weinig sfeer. Benidorm is een heel stuk groter dan Calpe, terwijl Calpe iets meer klasse qua uitstraling heeft. Wij zien Benidorm door de enorme hoeveelheid hoogbouw en brede lange boulevard een beetje als Miami aan de Costa Blanca. Alleen niet zoals in de reisfolders van Miami bevolkt met prachtige jonge mensen op skateboards of surfboards, maar door overwinteraars waarvan een aanzienlijk deel zich verplaatst in scootmobielen (zowel in solo- als duo-uitvoering).  Bovendien is Benidorm ook erg in trek bij Engelse overwinteraars en -toeristen en dat is te merken. Volle terrassen om 10:00 uur met bier drinkende Britten is niet wat wij aantrekkelijk vinden. Tips voor wie vanuit omliggende plaatsen naar Benidorm wil reizen: neem de bus want de auto raak je niet kwijt. Maar doe dat niet zoals wij op het drukste tijdstip als de bus vol staat met blaffende Engelse toeristen waardoor je met Corona terug komt (zoals bij Antoon). Het gaat inmiddels weer een stuk beter. 


Sinaasappels plukken

De eigenaar van de camping is ook eigenaar van een landhuis met een sinaasappelboomgaard. De campinggasten mogen georganiseerd op bepaalde data gratis sinaasappels plukken. Dat hebben we dus ook gedaan. De meeste campinggasten die meegaan doen dat, net als ons, op de fiets, maar uiteraard zijn er ook echte nederlanders die met de auto gaan omdat in de achterbak meer past dan in een fietstas (en het is gratis hè, haha).  Inmiddels hebben we 2,5 week verder heel wat verse sinaasappels (allemaal zonder pitten) gegeten en liters sinaasappelsap gedronken. Hadden we de citruspers bij ons? Nee natuurlijk niet, maar gebruikmakend van een aanbieding bij een supermarkt hadden we een uitstekende elektrische pers voor  € 9,95. Geen geld (ja wij blijven ook Hollanders). 

Kerst en Oud en Nieuw 

Deze camping maakt erg handig gebruik van de welwillendheid van veel vrijwilligers op de camping  om samen met hen ( “ het organisatie comité” ) veel leuke activiteiten te organiseren, Met Oud en Nieuw was er weer een leuke AF-TEL PARTY georganiseerd vanaf 23:00 uur. Er was glühwein en champagne, muziek en veel gezelligheid. Helemaal leuk, al heeft Antoon er weinig van meegekregen vanwege de Corona.

Last but not least moet nog worden vermeld dat Marloes zo stoer was om mee te doen aan de nieuwjaarsduik. Speciale aandacht en prijzen waren erg voor mensen die extra ludiek gekleed het water in gingen. Marloes koos ervoor om niet voor de prijzen te gaan, maar voor het water (15 graden).

Vind je het nog steeds leuk om onze vlog te lezen? We proberen eens in de twee weken een update te geven en daarbij een beetje de hoofdlijn van de gebeurtenissen en onze belevenissen te melden om jullie op de hoogte te houden. Wil je meer zien, we plaatsen op Facebook en Instagram tussentijds ook updates. Heb je suggesties? geef dan een reactie. We lezen alles, al reageren we niet altijd op alle reacties. Als je specifieke vragen heb die wij individueel willen beantwoorden doen we dat per email.

14 gedachten over “Kerst, mooie wandelingen en jaarwisseling ”

 1. Fijn dat jullie het zo goed hebben. De wandeling naar de vuurtoren heb ik ook gedaan . Ik hoop dat de Corona de hoek om gaat en dat je je gauw weer beter voelt !

 2. Lastig die Corona! Maar goed dat is weer voorbij.
  Nu weer volop het nieuwe jaar in en deelnemen aan de campingactiviteiten.
  Mooi!

 3. Fijn dat Antoon weer opknapt van Corona en een super leuk blog. Ik geniet van al jullie leuke verslagen. Goede reis verder en geniet van het prachtige weer.

 4. Alle goeds gewenst voor het nieuwe jaar met hopelijk mooie, avontuurlijke kilometers en verrijkende ontmoetingen. Geniet van Albir e.o. Ik heb er veel trainingskilometers voor de marathon gelopen, op en neer naar de vuurtoren. Mijn ouders hadden er een huis.

 5. Wij, Carel en Ute wensen jullie weer een gezond, vreedzaam en gezond “nieuw rondje om de zon” en goed te lezen dat het naar je zin is allemaal, liefs Carel en Ute

 6. Geweldig wat een genieten! En zo herkenbaar. Wij waren er januari 2023 en hebben dezelfde uitstapjes en ervaringen opgedaan. Veel plezier nog🌞🚌

 7. Ook van ons nog de beste wensen.
  Wat fijn om te lezen dat jullie zo genieten.
  Klinkt heellllll aanlokkelijk…Ben meteen eens gaan kijken op de website van jullie camping.
  Gelukkig dat Antoon weer is opgeknapt.
  Ik durf die Nieuwjaars duik ook wel aan….15 graden, haha.
  Zien jullie nu alles door een oranje bril??? Met al die sinasappels?

  Groetjes Silvia en André

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.