Tijdelijk naar Nederland

Zoals al in de vorige blog aangegeven zat onze periode “overwinteren in Spanje” er op. Het werd tijd om naar Nederland te reizen om Lola, de kinderen en de kleinkinderen te knuffelen. Daarnaast hebben we wat andere verplichtingen waarvoor we weer in Nederland moeten zijn zoals onder andere de periodieke gezondheidscheck.

We vertrokken – zoals verwacht – met schitterend weer. We hebben eerst nog 3 dagen op camping Tres Estrellas Barcelona gestaan (waar we op de heenweg ook twee weken stonden). Wederom een prachtige plek vrijwel aan het strand en dus met zeezicht.

We werden geremd door de weersverwachting noordelijker van Spanje en we hadden bedacht dat het na die drie dagen droger leek te worden op de route. En de weersverwachting stelde niet teleur. We hebben nog 3 dagen heerlijk genoten van zon, strand en lekker wandelingen, we hebben nog even wat laatste voordelige inkopen kunnen doen. Daarna zijn we vrijwel droog naar Nederland gereden met overnachtingen in Remoulins, Macon (waar de helft van de camping overstroomd was door de hoge waterstand en we op de weg konden staan) en Villeneuve sur Aisne (klik op links voor info campings) kwamen we uiteindelijk aan in Wemeldinge in Zeeland.vlnr/ boven naar onder: Camping de Macon, Au Bord de l’aisne (2 x) en onder Camping Linda in Wemeldinge.

Hier blijven we een weekend staan om de daaropvolgende maandag de caravan voor 5 dagen te brengen bij het bedrijf Carmotec dat een nano coating op de caravan gaat aanbrengen. Na het wassen en aanbrengen van de coating zou de caravan de eerste 5 jaar niet mogen verkleuren (hij staat toch veel in het zonlicht en vangt dus veel UV straling) en de coating zorgt ervoor dat het vuil er dan gemakkelijker af komt.

We overnachten op camping Linda in Wemeldinge. Bij aankomst een kleine tegenvaller: kennelijk heeft ons kunststof neuswiel een te hoge drempel geraakt, want die is gebroken (het wieltje zelf). Het manoeuvreren op vrij zachte grond (want ook hier is veel ergen gevallen die afgelopen tijd) gaat wat moeizaam maar lukt nog.

Op vrijdag gaan we toch al naar Breda om met Lola te knuffelen, dus onderweg langs een kampeerwinkel om een nieuw wieltje te kopen. Uiteindelijk blijken ze niet de goede maat te hebben, dus wordt het een heel nieuwe set en deze keer wel met een stalen velg (waarvan de prijs maar iets hoger is dan alleen het wiel).

Wat betreft camping Linda: grote duim omhoog voor deze camping. Het grootste deel is weliswaar bezet door vaste chalets, maar er zijn nog vele prachtige kampeerplekken. Wij stonden op een zeer ruime plek met eigen water aan- en afvoer. Het sanitair is echt dik in orde en wordt ook goed schoon gehouden. Er is verder een goede wasserette en mooie speelgelegenheden voor kleinere kinderen op het terrein. Echt allemaal dik in orde. De ligging is ook prachtig: op loopafstand van de Oosterschelde en van het centrum van Wemeldinge. Echt een prima plek.

Enfin: na de kampeerzaak dus naar Breda om Lola te knuffelen. Ze is al nooit heel erg aanhalig geweest (behalve voor kleine kinderen) maar ze herkende ons duidelijk nog wel en kwam wel bij het roepen naar ons toe gerend. Het was goed om haar weer even te zien en ze heeft het op haar oude dag duidelijk erg goed op het logeeradres bij Marijke.

Op zaterdag waren we in Goes, dat circa 15-20 minuten rijden met de auto is. Ooit waren we daar wel eens geweest maar nu viel ons op wat een ontzettend leuke stad Goes is. Prachtige winkelstraten en een vrij uitgebreid centrum voor een stad van die omvang. Er is ook een grote diversiteit aan winkels en niet van die standaard winkelstraten met alleen maar vestigingen van grote ketens die je in vele steden tegenkomt. Die zitten hier ook wel maar goed afgewisseld met andere mooie winkels. En er is een mooi horecaplein met flinke terrassen, hetgeen goed uitkwam met het weer waar we het echt goed mee hebben getroffen. Ook buiten dit plein veel leuke horeca zaken en volgens de reviews op verschillende sites over het algemeen goed beoordeeld. Goes is echt een aanrader.

Op zondag worden spullen uitgezocht voor 5 dagen logeren zodat de caravan op maandag naar CARMOTEC kan worden gebracht. We maken verdere een heerlijke wandeling langs de Oosterschelde en we komen een Alpaca tegen, maar die lijkt niet van het knuffelen te zijn :-).

9 gedachten over “Tijdelijk naar Nederland”

 1. Spijtig van het neuswiel, kan gebeuren zeker mede door de soms heel hoge drempels.
  We hopen ook dat we mekaar zo snel mogelijk gaan zien… 😘
  Blijf maar effe in Nederland of België hangen, dan lukt het zeker.
  Nu dat jullie in Nederland zijn wordt het ook drukker voor jullie, let maar op.
  Tot snel en alvast een dikke virtuele knuffel🥰

 2. door in Nederland te zijn merk je gelijk weer of je zin hebt om weer door te gaan of toch wel erg gehecht ben aan alles wat je bindt met Nederland
  .

 3. Leuk om jullie verhalen tot nu toevte hebben gevolgd. Succes hier in Nederland met het afhandelen van de zaken. En dan maar weer gauw weg en gaan genieten! Ik kijk alweer uit naar jullie nieuwe verhalen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.