Via pech naar de markt op St Patricks day en vertrek.

17 maart was het St. Patricks day, hetgeen we pas door hadden toen we (samen met onze Belgische vrienden Dirk en Greet) op de fiets in Benidorm arriveerden om naar de markt te gaan. Voor de liefhebbers: de zondag markt in Benidorm is een van de grootste van de regio.

Echter, alvorens we in Benidorm aankwamen besloot Marloes de ketting van de fiets los te trappen. Nadat Antoon de ketting met wat “hulp” van Dirk er weer op had bleek de bevestigingsbeugel van de kettingbeschermer te zijn verschoven. Om die terug te “tikken” leende Antoon in een ter plaatse gevestigd horeca-etablissement een vuisthamer (ze hadden niet kleiner). Met de hamer in de hand liep hij met (iets te) versnelde pas terug naar de fietsen en verzwikte daarbij zijn enkel op de schuin aflopende stoeprand om vervolgens gedwee op het asfalt van de ter plaatse gelegen weg te gaan liggen. Gelukkig kwam er net op dat moment geen auto aan. Nadat hij opstond en zijn kapotte knie en pijnlijke enkel negeerde werd de beugel op zijn plaats gehamerd zodat de kettingbeschermer er weer in geklikt kon worden. Na het terugbrengen van de hamer en de knie schoonmaken in de toiletruimte van het etablissement konden we de fietstocht naar Benidorm vervolgen.

Dat was tevens het laatste uitje met Dirk en Greet. Enkele dagen daarna hadden we nog een heerlijk afscheidsetentje en daarna reden zij naar Huis in België. Uiteraard gaan we elkaar weer snel zien in België of Nederland.

Wij hadden nog op ons lijstje staan om nog eens naar Alicante te gaan. We hadden bij een eerder bezoek de Paddestoelenstraat gemist dus die moest bezocht worden. Een goede gelegenheid om ook nog het centrum beter te verkennen.

Inmiddels nadert de datum waarop wij hier gaan vertrekken en weer verhuizen, eerst voor een paar dagen iets noordelijker in Spanje en daarna in een aantal dagen naar Nederland. We gaan een periode tegemoet waarin we heerlijk de kinderen en kleinkinderen weer zien, wat praktische zaken in Nederland moeten regelen en wat noodzakelijke periodieke medische controles laten uitvoeren. De voortent is al ingepakt en het is een kale boel.

Een korte blog deze keer. Met de reis en verschillende overnachtingen en bestemmingen voor de boeg hebben we volgende keer vast weer nieuwe verhalen.

16 gedachten over “Via pech naar de markt op St Patricks day en vertrek.”

 1. Wat leuk zeg paddenstoelen straat. Misschien komen we elkaar nog tegen als jullie weer in Nederland zijn. Vergeten jullie niet om een beetje zon ☀️mee te nemen 😄😄

 2. Toch leuk wat je zo onderweg tegenkomt, zoals de paddestoel straat. Wie verwacht zoiets?
  En ja zo’n misstap lijkt gelukkig weer goed afgelopen te zijn.
  Veel plezier op de tocht richting NL.

 3. Leuk verslag weer, vervelend die dubbele pech. Toch nog naar de markt in Benidorm geweest. Goede veilige reis gewenst en geniet van de familie in Nederland.

 4. Voorspoedige reis terug naar honk in nl en wat heerlijk weerzien zal dat zijn .

  Het was weer heel leuk om te lezen

 5. Paddestoelenstraat blijft leuk daar! Verder ook een mooie stad. Hoop dat de val verder geen gevolgen heeft. Goede reis verder terug naar Nederland. Heerlijk om kids en kleinkids weer te zien🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.