Zeeland, rondje IJsselmeer -> Zoetermeer

Terwijl onze caravan wordt behandeld met een nano coating bij het bedrijf CARMOTEC in Wemeldinge, logeren wij 5 dagen bij familie in de Haagse regio. De nano coating op de caravan zorgt ervoor dat hij makkelijker schoongemaakt kan worden. Bovendien krijgen we 5 Jaar garantie tegen verkleuring door UV straling. Inmiddels hebben we al gemerkt dat de caravan inderdaad al schoner blijft omdat bij een regenbui het meeste vuil er al af is. Dus dat scheelt veel poetsen, de regen doet het werk terwijl wij slapen of lekker binnen zitten tijdens een regenbui ;-).

Uiteraard grijpen we deze dagen ook aan om onze kinderen en hun gezinnen te bezoeken. Wat heerlijk om iedereen weer even te zien en een knuffel te geven. Mensen, beseffen jullie wel hoe snel kinderen kunnen groeien? We waren een half jaar weg en ineens zijn 2 van de 6 kleinkinderen groter dan Marloes (toegegeven dat is vrij snel haha, de kinderen noemen haar niet voor niets Pinkel) en de derde is bijna op haar lengte.

Op vrijdag de 19e rijden we weer naar Wemeldinge in Zeeland en halen we de caravan weer op. Om te voorkomen dat we op vrijdagmiddag in de weekendspits in de randstad rijden hadden we voor het weekend dezelfde camping (camping Linda) geboekt als het weekend de week ervoor. Slechts 400 meter vanaf het bedrijf waar we de caravan ophaalden. Onze vrienden die we in Spanje hebben leren kennen, Floranke en Gideon, hadden we eerder gesproken en besloten ook om dat weekend naar ons toe te komen en op dezelfde camping te gaan staan met hun prachtig compacte en zeer praktisch ingerichte WINGAMM Camper. 

We hebben er samen een erg gezellig en leuk weekend van gemaakt met een informatief bezoek aan het bevrijdingsmuseum Zeeland (een absolute aanrader als je in de buurt bent). Verder hebben we heerlijk gewandeld, onder andere door het altijd gezellige GOES. En uiteraard eten we …bitterballen. 

Na het heerlijke weekend Zeeland verhuizen we naar Zoetermeer. We zijn in Zoetermeer om wat praktische zaken te regelen en voor onze periodieke controle bij de huisarts. Zoals heel Nederland al maanden last heeft van de regen ervaren wij ook dat een dagelijks nat pak geen pretje is (daar waren we eigenlijk even niet meer aan gewend). 

We blijven 2 nachtjes in Zoetermeer om daarna te verhuizen naar Enkhuizen. Daar hebben we de restanten van onze inventaris opgeslagen en gaan we spullen uit de caravan naar de opslag brengen en wat andere zaken eruit halen. En omdat we toch in de buurt zijn mogen we een dagje oppassen op 2 kleinkinderen. Het weer is in die periode niet geweldig. We laten ze een ochtend springen in een indoor trampoline park. De middag wordt het alsnog prachtig weer. Gezien de sportiviteit van deze twee kleine krachtpatsers (zij bijna 8 en hij bijna 10 jaar) gaan we naar het klimpark tegenover de camping waar ze zich flink kunnen uitleven op verschillende hoogtes. Genieten.

Op koningsdag gaan we eerst even naar de vrijmarkt in Enkhuizen en daarna naar de koningsfeesten in Medemblik. Hier is het buitengewoon gezellig en de lokale oranjevereniging (denk ik) heeft duidelijk zijn best gedaan om er een leuke dag van te maken. Erg leuk.

Na Enkhuizen gaan we via een nachtje Sneek om familie te treffen weer naar Zoetermeer, waar we inmiddels bekend worden bij de camping eigenaren. Wat een vriendelijke en warme mensen met een enorm gevoel voor service voor de gasten. Een fijne plek als vaste uitvalsbasis voor alles wat we in de regio waar we ingeschreven staan moeten regelen. 

Ondertussen zijn er ook de verjaardagen van de kleinkinderen. Waar we bij de jongste van de 6 kleinkinderen weer eens sinds heel lange tijd met zijn allen bijeen zijn. Normaliter is er altijd wel iemand verhinderd wegens werk of andere verplichtingen. En dan is het extra leuk als het hele stel weer eens compleet is. Reuze gezellig.

De reservering in Zoetermeer moeten we verlengen tot na hemelvaart-weekend in verband met allerlei afspraken. Maar ja, dat weekend is vrijwel vol geboekt. Dankzij de medewerking en service van de camping-eigenaren kunnen we blijven, maar wel met 4 verhuizingen in een week tijd. Nou waren we inmiddels behoorlijk getraind in snel verhuizen en daar hebben we nog een schepje extra bovenop gedaan. Van plek 8 naar 4 naar 7 naar 25 naar 63 ;-), gemiddelde verhuistijd ca 12 minuten ;-).

Voor moederdag krijgt Marloes een leuk T-shirt van onze dochter Janneke met onze 23-24 tour erop . Geweldig 🙂

8 gedachten over “Zeeland, rondje IJsselmeer -> Zoetermeer”

  1. Leuk verhaal weer met mooie foto’s.
    Heel fijn te lezen dat jullie zo van het avontuur genieten.
    Blijf dat zeker doen.
    Groetjes Janny

  2. Weer een leuk verhaal met foto’s/film. Jullie hebben gelukkig wat van de zon ☀️ meegenomen. Ben de laatste dagen aan het kijken 👀 of ik die bekende bus zie………👀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.