Costa Brava en Barcelona

Na een maand regen (in NL en Frankrijk het grootste deel) is het heerlijk dat we in Spanje nog geen druppel regen hebben gevoeld. Weliswaar een paar keer ’s nachts wat miezer maar dat voelen we niet in ons riante bed in ons luxe mobiele huis. 

Na de laatste camping “Les Violettes” in Zuid Frankrijk nabij Toulouse in het plaatsje Deyme rijden we naar Noord Spanje via Narbonne – Perpignan. Weliswaar kregen we enkele goedbedoelde tips om via Andorra naar Spanje te rijden. Het bekijken van de te berijden wegen op die route via Google Street View heeft ons toch doen twijfelen of dat met een combinatie van 2,5 m breed en 14,5 m lang wel verstandig is. Onze conclusie: niet doen.

De eerste camping die we in Spanje aandoen is Tres Estrellas Costa Brava. Het seizoen is daar bijna over en we staan er ook met de mededeling dat we die week nog kunnen staan maar dat ze daarna gaan sluiten. Overigens zou ik hier ook niet terugkomen in het seizoen. Weinig aantrekkelijk aan deze camping.

We zijn dus maar 4 nachten gebleven. Net voldoende om een stuk nostalgie op te halen. In de jaren 90 kampeerden we vele jaren in het iets noordelijker gelegen St. Pere Pescador op camping Las Dunas. Toen een camping in de groei, tegenwoordig een enorm kampeerdorp met meer dan 1700 plaatsen en alle denkbare voorzieningen (een aanrader met kinderen en tieners die zich hier nooit hoeven te vervelen). Dus we hebben best veel plaatsen in de buurt aangedaan waar we wat herinneringen ophalen. Het nabij L’Estartit gelegen dorp Pals, dat al in de 9e eeuw bestond (klik hier voor meer informatie), stond al een tijd op de verlanglijst en meerdere vakanties kwam het er niet van om dit dorpje te bezoeken. Dus dat hebben we goed gemaakt. Hoewel het zeer toeristisch is (wat ook nodig is om dit oude dorp te onderhouden), is het een mooi en indrukwekkend eeuwenoud dorpje. 

Na Tres Estrellas Costa Brava verplaatsen we ons naar Camping Tres Estrellas Barcelona. Hier hadden we aanvankelijk voor 4 dagen geboekt om daarna door te reizen naar de betere temperaturen. Maar als je een van de beste en ruimste plekken ooit krijgt met zicht op de middellandse zee en alle voorzieningen die kamperen aangenaam maken, dan ben je met droog weer en een temperatuur van 20-23 graden ook tevreden. Die plek was wel handig trouwens want ik (Antoon) was nogal eens Marloes even kwijt op de momenten dat ze weer met de voetjes in het water op het strand stond. En dan was het toch handig dat ik alleen even vanuit de kampeerstoel hoefde op te staan om haar te zien. Dus al snel besluiten we dat we hier ruim 2 weken blijven. Genoeg tijd om Barcelona twee keer aan te doen en de omgeving te leren kennen. Voor de kampeerders onder jullie: als je Barcelona aan wilt doen, kan je 500 m vanaf de camping op de bus stappen (Lijn L95) en op de Plaça de Catalunya in het centrum van Barcelona uitstappen. Hier beginnen ook de tours van de “Hop on Hop off” city tours (tip: koop je ticket hiervoor bij het loket hier bij het startpunt, goedkoper dan tevoren online kopen). 

Inmiddels nadert het einde van de periode nabij Barcelona. Op de volgende (reeds besproken) camping ontmoeten we een bekende, waarover later meer.

Wil je meer korte berichten tussendoor? Volg dan ook Het Reisavontuur of ons op de Socials (Instagram, Facebook en binnenkort ook meer op TikTok).

8 gedachten over “Costa Brava en Barcelona”

 1. Wat mooi dat jullie dit doen en ons mee laten genieten
  Heel veel plezier en mooi weer gewenst
  Kijk uit naar het volgende verhaal
  vr gr joop

 2. Wat heerlijk genieten Toon en Marloes.
  Toon het is toch fijn als je Marloes af en toe (een beetje) “kwijt” bent? Jullie zijn 24/7 samen! 😜 Af en toe even “alleen” zijn is ook lekker toch? Leuk dat we mogen mee genieten van jullie avontuur! Groetjes en knuffel! 😜

 3. Grappig! Ook wij waren eind jaren 90 regelmatig met kids etc op camping las dunas in pere pescador
  Regelmatig daar vandaan ook naar Barcelona geweest.
  Denk dat we ook eens ff terug gaan voor een stukje nostalgie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.