Een onbereikbare camping, veel regen en nu zon

De laatste weken voor de reis hebben we onze (bijna) nieuwe caravan uitgeprobeerd en de laatste zaken in Nederland afgehandeld. Ook bleek dat de VW Transporter achter iets te ver ging doorzakken dus hebben we op het laatste moment achter nog hulpveren kunnen laten monteren (met dank aan Wijmar Automaterialen in Enkhuizen voor het leveren en Kreeft Autoservices in Enkhuizen voor het snel kunnen monteren).
De combinatie is nu dik in orde.

Inmiddels zijn wij aan onze reis begonnen. 23-10 vertrokken we uit het regenachtige Nederland en helaas hadden we de eerste 4 dagen onderweg ook veel regen. De eerste camping die we zouden bereiken was een SVR camping. Gezellig kamperen bij de boer dachten we. Maar helaas, het liep iets anders. In de stromende regen kregen we van de Nederlandse eigenaar, om te zien een soort Youp van het Hek met een (nog) dikkere buik, al de waarschuwing dat het terrein – met 4 plaatsen – wat drassig is door de vele regen. Nou, “drassig” was een understatement. Toch wilden we eigenlijk – gezien het tijdstip en het slechte weer – niet meer doorrijden, temeer omdat er in Noord Frankrijk buiten het zomerseizoen niet zoveel campings meer open zijn. Dus we besloten te blijven, ware het niet dat bleek dat we via een ingang het terrein op moesten komen die nogal steil was. Je raadt het al, de voorwielen gingen flink slippen op die zeiknatte helling met gras en met 2500 kg aan de rukpukkel ging het niet lukken om op het terrein te komen. Marloes zat zichtbaar angstig met dichtgeknepen billen en vroeg zich ietwat luidruchtig af of dat wel goed kwam. Na een tweede en derde poging maar achteruit gereden op de smalle weg (één richting verkeer en we moesten tegen de richting in terug) en alsnog besloten door te rijden. Dus een andere camping zoeken. (dat werd Au bord de l’Aisne, zie verderop). Dat bleek een alleraardigste camping en na ons natte avontuur en lange reisdag besloten we 2 nachten te blijven. De volgende dag werd ook mooi weer verwacht en ze hadden overheerlijke zelfgemaakte pizza’s 😉 .
Van die eerste droge dag sinds weken hebben we gelijk een rustdagje gemaakt en de gelegenheid aangegrepen om Reims te bezoeken en uiteraard de schitterende kathedraal te bekijken.

c

Inmiddels zijn we uit het regengebied. Aanvankelijk was het plan om naar Portugal te gaan, maar ook daar is het niet al te best weer langs de kust. We hebben de plannen dus omgegooid en gaan naar de Costa’s. Op de laatste plek in Frankrijk hebben we een lekker zonnetje gehad en een paar dagen lekker rustig aan gedaan. (foto bovenaan bericht).

Gevolgde Reis:
We hebben de volgende campings aangedaan:
1e bestemming zou zijn, de SVR camping Treju in PARFONDEVAL (noord Frankrijk). Door de regen en de stijle modderige opgang lukte het niet de camping op te komen (Sowieso is deze “camping” -4 plaatsen bij de boer)-voor wat grotere caravans niet aan te raden). We zijn dus doorgereden en zijn toen beland bij Camping au bord de l’Aisne.

Een niet te grote maar leuke camping voor een overnachting of kort verblijf. mooie plaats als uitgangspunt voor een dagje Reims, wat wij ook deden.
De dag na het bezoek aan Reims werd het weer slecht weer en zijn we doorgereden naar Flower camping Le Jardin de Sully aan de Loire.

Omdat ook hier (buiten het moment van de foto maken) de regen overheerste ook in de verwachtingen) willen we zo snel mogelijk naar het zuiden. De volgende stop is (in de stromende regen op een zompige camping) Camping de Montreal , een schitterend gelegen kleine camping aan een meer met vreselijk aardige eigenaren (Brits/Frans stel), maar gezien het weer snel door.


En wat een heerlijk idee dat als we zuidelijker rijden de regen over is en de weersverwachtingen alleen maar droog en zonnig weer voorspellen. Dus we sluiten deze eerste week af in Deyme (net onder Toulouse) met een zonnig weekeinde op camping Les Violettes. Hier zijn we dan ook van vrijdag tot vandaag (maandag) gebleven.

En dan door naar Spanje. Daar zitten we inmiddels (vanmiddag 27 graden, daar doen we het voor). Daarover meer in de volgende blog.

19 gedachten over “Een onbereikbare camping, veel regen en nu zon”

 1. Beste Antoon en Marloes,
  De kop is er af voor jullie.
  Veel succes met jullie reis.
  Antoon, VW heeft ook 4motions, deze heb ik best wel vaak nodig gehad met een tandemasser.

 2. Ha, nu in de juiste temperatuur. Ja om dit te waarderen moet je even wat doorstaan, maar ja dan is het ook extra leuk! Geniet met volle teugen!!

 3. Goeie morgen ,Marloes en Antoon

  De startproblemen en regen achter de rug .
  Leuk om jullie te volgen !
  Nu maar genietend van het zonnetje en de mooie omgeving .
  Hier in maastricht miezerig weer.

 4. Wat super gaaf dat jullie dit gaan doen!
  Kwam jullie post tegen op FB dus ik ga jullie volgen😊
  Fijn om te zien dat Lola een mooi plekje en fijne honden vriendjes heeft ipv stress op de achterbank maar jee wat zal dat lastig geweest zijn voor jullie ..
  Goede reis en heel veel plezier, ik wacht al met smart op de volgende blog 😊

 5. Dat jullie nog maar veel avonturen mogen beleven.
  Leuk om te lezen wat jullie zien en meemaken.
  Ik lees het met veel plezier.
  Zeker omdat heel veel dingen mij bekend voor komen.
  Geniet met volle teugen.
  Groeten Janny Wessels

 6. Hoi samen
  We wensen jullie heel veel reisplezier, wat een avontuur gaan jullie tegemoet!
  We gaan jullie volgen op deze avontuurlijke reis, wanneer c ik met pensioen ben over 6 jaar werken we ook meer en langer weg met de caravan, dus wanneer jullie mooie plekjes tegen komen, dan kunnen we die bewaren voor dan.

  Groetjes Han en Annette ten Kate

  1. Het is een 685 DF , uitvoering met douche en queensbed. Premium Interieur pakket, Premium exterieur pakket, Design exterieur pakket, gewixhtsverhoging naar 2760, Accessoires: DakAirco, DuoContrrol met Eis/Ex, 2 zonnepanelen , 220 Ah lithium accu en 1800W inverter, Autark pakket, Mover cassetteluifel, 2 TV’s, Alde verwarming met aparte CEE contactdoos om verwarming op stroom te gebruiken, buitendouche, gasaansluiting buiten.

   1. Wauw, dit is precies de configuratie zoals wij hem ook voor ogen hebben. Wij twijfelen alleen nog wel/geen Alde pmdat we vnl in Spanje en Kroatie willen gaan reizen. En evt nog een levelsysteem E&P is vrij prijzig maar ben benieuwd of de Alko ook goed functioneert. Werk je met de Truma mover en dan 4WD of 2WD (ben nieuwsgierig of 2WD ook werkt).
    Erg mmoie configuratie, top. We gaan/blijven jullie zeker volgen en horen graag de bevindingen met de Puccini. Tot slot nog een kleine vraag: hoe kijk je aan tegen de garantie van Tabbert, kun je daarmee ook terecht bij iedere locale dealer? want dat zou iets zijn om mij tegen te houden om een buitenlandse caravan te kopen.

    1. E&P heb ik overwogen, maar nu gebruik ik potkrik onder de as (indien nodig) en schroefmachine om poten uit te draaien. We vonden het uiteindelijk ook zonde van het geld en niet echt noodzakelijk (wellicht later alsnog, maar het is toch ook weer 20 kg extra en omdat wij permanent in de caravan wonen id iedere kg accessoire minder spullen meenemen). Mover is 4wD. En ik wil nooit meer anders dan ALDE. de warmte is veel lekkerder en beter verspreid, bovendien is de vloerverwarming van ALDE echt top. Ik vind het geweldig. We staan nu in Spanje en de avonden zijn frisser. Dan is een goede verwarming echt top. Daar zu ik niet op besparen. Wat de garantie betreft: Ik ben van plan om ieder jaar de vochtcontrole en beurt gewoon bij een dealer te laten doen en dan geldt de garantie. Ik weet waar de 1e eigenaar de caravan heeft gekocht (Zuid Duitsland) en aangezien het mij niet uitmaakt waar in Europa ik moet zijn, rijd ik er desnoods naar toe als er echt iets binnen de garantie hersteld moet worden en een andere dealer moeilijk zou doen. Als een caravan gewoon goed is, is er maar weinig dat echt in de garantie hersteld moet worden. Ik vind alleen die 10 jaar vochtdichtheid wel de moeite waard om het jaarlijks te laten controleren.
     Ik vind een aantal kleine dingen wel voor verbetering vatbaar maar over het geheel vind ik het een top wagen.

 7. Net alle verhalen vanaf het begin gelezen. Wat een heerlijk idee. Wij reizen zelf met Elddis Affinity van 7.35. Eigenlijk door heel Europa maar max 6 weken aaneengesloten omdat we ook nog een b&b thuis hebben. Gemiddeld zijn we ongeveer 14 weken per jaar op reis. Mooi het relaas te lezen over caravan/camper omdat wij (omdat we ook veel rondtrekken) vaak de vraag krijgen of een camper ons niets lijkt.
  Een paar jaar geleden waren wij toevallig ook bij camping Tréju in Parfondeval. Wij waren toen in oktober de enige gast.
  Ik wens jullie veel mooie avonturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.