De verhuizing is achter de rug !

In de vorige blog namen we fysiek afscheid van Lola. Gelukkig krijgen we regelmatig prachtige beelden van Lola en zien we hoe goed het met haar gaat. We hebben de juiste beslissing voor haar genomen. 

Met enige weemoed en alle herinneringen ophalend zijn de laatste week van september de laatste spullen uit huis gehaald. Alles wat op reis mee zou gaan stond apart klaar in een deel van de woonkamer. En uiteraard bleek dat teveel te zijn. Na een proef-inlaad-sessie in de VW Transporter bleek dat we zo’n 180 kg aan spullen minder in de auto moesten laden, dus wederom een selectie maken van spullen die we echt mee willen nemen en een deel dat alsnog in de opslag is gegaan.De laatste rit naar de vuilstort en nog een ritje naar de kringloopwinkel. De buren nog bedanken voor jaren plezierig naast en tegenover elkaar wonen en voor het aannemen van al die pakketjes.

De laatste week voor de oplevering staan we op een camping in Zoetermeer. Onze slaapkamer is dan al leeg en echt gezellig is het in huis niet meer. We merken ook dat we emotioneel al afscheid hebben genomen van het huis. Op 29 september s‘morgens naar de notaris. Die avond nog 1 keer in ons favoriete restaurant (Bo & Ro) in Zoetermeer lekker uit eten. Tenslotte de laatste nacht in Zoetermeer op de camping. 

Op zaterdag vertrekken we naar een prachtige ruime SVR camping bij een melkveebedrijf. Na het tonen van interesse in de enorme melkrobot legt de boer enthousiast uit hoe alles werkt Dat de koeien zelf naar de melkrobot lopen als de spanning op de uiers groot is, hoe de robot de uiers helemaal schoon maken en desinfecteren en hoe de melkmachine automatisch na een scan de spenen op de uiers weten te vinden. Iedere koe heeft een chip in de halsband en de robot weet per koe hoe de stand van de spenen is. Prachtig om te zien. Mooi bedrijf. Nederlandse melkvee boeren produceren al jaren kwalitatief de beste melk te wereld, Mogen we trots en zuinig op zijn. En hoe leuk is het om koeien te knuffelen. Hebben we volop gedaan. En zowaar zijn we voor het eerst in vele jaren weer eens bij een Dierentuin (Burgers Zoo) geweest. 

Inmiddels hebben we de nieuwe caravan opgehaald uit Zuid-Duitsland en zijn we nog even in Nederland om wat laatste zaken te regelen, Toch nog maar even de corona vaccinatie laten zetten, zorgen dat alle administratieve zaken goed geregeld zijn, wat laatste bezoekjes (voor dit jaar althans) aan vrienden en familie en er komt nog een monteur naar de camping waar we nu staan om wat laatste zaken aan te passen naar onze wensen. Nog heel even, 24 oktober vertrekken we richting Noord Spanje (Baskenland) en Portugal. Maar we voelen nu al duidelijk dat ons avontuur is begonnen en we voor langere periode in een Caravan wonen. En we constateren dat we er van genieten, ondanks dat op dit moment het weer niet mee zit en het hier één grote natte boel is. 

Op veler verzoek een impressie van de binnenkant onze nieuwe caravan waarmee we reizen. 

Nog 10 dagen…………en dan vetrekken we naar het zuiden.

8 gedachten over “De verhuizing is achter de rug !”

 1. Wat een prachtige onderneming!
  Hebben jullie een reisplan of bekijken jullie per dag hoe de tocht zal verlopen?
  Ik kijk al uit naar het volgende blog!

  Groetjes,
  René

 2. Indrukwekkend wat je allemaal aan voorberieding moet doen. planning is het halve werk, dat is duidelijk. Mooie laatste 10 dagen gewenst in Nederland en dan begint jullie avontuur!

 3. Ligt de bus achter niet te laag? Misschien hulpveren laten monteren. Dan ligt de caravan beter horizontaal en werkt de oplooprem beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.