Het huis opnieuw in de verkoop, kort bezoek caravansalon Düsseldorf en hoe verder?

Het is (wederom) iets te lang geleden dat we een update plaatsten. Echter: als er weinig te melden is dan vullen we geen tekst alleen om de aandacht erbij te houden. Maar nu leek een update ons wel nuttig.

Voor de zomervakantie namen wij afscheid van onze vorige makelaar. Herhaalde fouten en laksheid namen het vertrouwen bij ons weg en zeker in een markt waarin de mensen niet meer staan te dringen (in deze prijscategorie) en snel overbieden, moet een makelaar weer werken voor de provisie. Bij de selectie van een ander makelaar werd al duidelijk gemaakt dat het beter is om het huis even van FUNDA af te houden en pas na de vakantie weer te plaatsen. Welnu het is zover. Ons huis staat nu te koop bij Makelaar Verlaan en is hier te vinden op FUNDA.

Ondertussen zijn we verder gegaan met het uitzoeken van de caravan waarmee we door Europa willen reizen. We hebben al een shortlist in de lengte categorie 8 – 9 meter (inclusief dissel) en dus zal het zeer waarschijnlijk een tandemasser worden.

Hoewel de verleiding om de nieuwere caravan vast te kopen al een paar keer erg groot was hebben we wel besloten om echt te wachten tot het huis definitief verkocht is. Dat was een goed besluit, want ondertussen zagen we modellen die beter aan onze wensen voldeden en eerder over het hoofd zagen.

Om nog verder te oriënteren dachten wij dat het een goed idee was om een bezoek te brengen aan de Caravansalon Düsseldorf, de grootste beurs voor caravans en campers in Europa. We hadden er een hele dag voor uitgetrokken en combineerden dit met een nachtje overnachten in het Centrum om de volgende dag het centrum van de stad te verkennen. Wellicht dat andere mensen een andere ervaring hebben maar de Caravansalon was niet ons ding. De hoeveelheid Campers en Caravans op de parkeerplaatsen (die voor de periode van de beurs deels als Camping in gebruik zijn) is zeer indrukwekkend. De beurs zelf geeft niet echt de gelegenheid om caravans goed te bekijken. Wij wachtten steeds netjes tot kijkers voor ons uit de caravan waren, maar anderen dachten daar anders over en terwijl wij caravans bekeken werd het steeds zo druk in de caravan dat we voortijdig vertrokken. Zo ook van de beurs. Na ruim twee uur hadden we het wel gezien. Als je weet wat je wilt is kijken bij de caravandealer een stuk rustiger.

Het voordeel: we hebben Düsseldorf beter kunnen bekijken. Wij hebben ons beperkt tot het centrum. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van Japans eten (of Japans shoppen) is “Little Tokyo”, een concentratie van Japanse winkels en eetgelegenheden dat zeer de moeite waard is. Op loopafstand hiervan tref je ook het winkelgebied in het centrum.

We hadden aanvankelijk gehoopt rond deze tijd het huis te hebben opgeleverd en te kunnen vertrekken, maar gezien de gewijzigde woningmarkt laat dat nog even op zich wachtten. We weten nog steeds zeker dat we dit plan willen doorzetten dus inmiddels weten we ook dat dit besluit geen bevlieging was. We kunnen bijna niet wachten om te vertrekken. Dus nu vingers crossed dat het huis verkocht wordt en we kunnen doorpakken.

2 gedachten over “Het huis opnieuw in de verkoop, kort bezoek caravansalon Düsseldorf en hoe verder?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.