Over Miami aan de Costa en kerst in de zon

Vanuit Oropesa del Mar rijden we naar Valencia. Hier hebben we voor 2 nachten gereserveerd op Camping Coll Verte. We zijn hier voor een dagje Valencia bezoeken. De camping ligt net buiten Valencia aan de zuidkant. De OV bus stopt voor de camping en brengt ons de volgende ochtend in 25 minuten rijden naar het eindpunt in het centrum van Valencia. 

We genieten van de prachtige stad, de geweldige winkelstraten en heerlijke restaurants. Valencia is prachtig en er zijn genoeg redenen om vaker terug te komen. Na een dag door de stad lopen en bijna 20.000 stappen te hebben gezet vinden we het genoeg. Het wordt frisser en wij gaan terug naar de caravan.

Na een nachtje slapen wordt het weer opbreken en doorrijden naar Camping Cap Blanch in Altea, nabij L’Albir. We hebben nog even overwogen om langer Valencia te bekijken maar de camping waar we naartoe willen lijkt vol te stromen. Via social media volgen wij Floranke en Gideon (volg hen ook voor mooie verhalen), die ook vrijwel het hele jaar op reis zijn. Zij hebben via whatsapp laten weten dat er nog plek op de camping is. Cap Blanch is nog een camping waar reserveren niet mogelijk is en waar je de ultieme vrijheid hebt om te vertrekken wanneer je wilt. Bij aankomst is er inderdaad een plek, niet geweldig, maar we zullen zeker een kans krijgen om naar een betere plek te verhuizen. We staan eerst naast de Car Wash volledig in de schaduw. 

De behoefte aan een betere plek komt ook vrij snel want op het deel waar wij zijn worden de bomen volop gesnoeid en vlakbij is ook de plek waar al het snoeiwerk wordt neergegooid en waar vrachtwagens dat komen ophalen, dus na drie dagen geronk van stinkende vrachtwagens en het geluid van kettingzagen zijn we blij als dat voorbij is.  Het snoeiwerk is gedaan.

Deze camping wordt met name bevolkt door overwinteraars. Veelal gepensioneerden die in oktober komen en in april/mei terug gaan naar Nederland. Dat begrijpen we wel. De ligging is echt fantastisch (het stuk Costa Blanca waar dit ligt heeft gemiddeld het beste weer van Europa volgens klimaatinfo.nl . Niet alleen vanwege het prima weer, maar ook met veel plaatsen in de omgeving om te bezoeken, een goede hoeveelheid prima restaurants in de buurt en – voor menigeen ook handig – een flink aantal winkels met Nederlandse producten en vele zaken waar ook Nederlands wordt gesproken.

We gaan op de fiets naar Benidorm, wat met de vele hoogbouw toch wel Miami aan de Costa Blanca lijkt.
Alles is hier ook Beni…, Beni-Cars, Beni-rent, Benisol, etc….. Leuk om even te bezoeken maar niet wat wij zoeken om langer te verblijven.

De camping waar wij zitten is ook vrij vol en gezellig druk en ligt gelijk aan de boulevard aan zee bij het plaatsje L’Albir, een gezellige stadje tussen Altea en Benidorm. Formeel ligt de camping nog net in Altea, maar de winkels en restaurants in L’Albir zijn op loopafstand en daar richten we ons hoofdzakelijk op voor de dagelijkse boodschappen. 

Naast het verkennen van de omgeving, vissen we bij veel Nederlanders naar tips voor een vrijkomende plaats met meer zon. Al snel krijgen we een tip dat een Nederlander die eigenlijk voor korte rijdt terug is naar Nederland over een week zijn plek vrij maakt omdat hij vanwege privé omstandigheden niet meer de rest van het winterseizoen terug komt. Via de receptie regelen we dus dat we die plek kunnen krijgen. Je mag -als je eenmaal op de camping staat- eenmalig met reservering verhuizen naar een andere plek. En daar staan we nu. Een ruime plek met volop zon van ’s morgens vroeg tot een uur of 4 in de middag. Heerlijk. 

Wat we wel vreemd vinden en waar we nog steeds aan moeten wennen is dat we de kerstperiode, die toch koud en liefst wit van de sneeuw moet zijn, in de zon zitten. Toch merken we door alle activiteiten dat we wel in de kerstsfeer komen, De camping organiseert het nodige, vele caravans en campers hebben flink wat kerstverlichting. Mensen die ons kennen zullen het niet geloven, maar we hebben ons zelfs laten verleiden om met de gratis kerstbingo mee te doen en zowaar slepen we nog een fles wijn als prijs in de wacht. Het was ook nog erg gezellig en prima georganiseerd, compleet met glühwein en een jazzy kerstkoortje. Helemaal leuk. 

Veel caravans en campers zijn ook in kerstsfeer versierd. Wij kunnen niet achterblijven en aangezien het hier barst van de Chinese (Ali-express achtige -) winkels, slaan wij dus ook voor een prikkie kerstverlichting en boompjes in.  Wij zijn er klaar voor. 

Info Campings:
Coll Verte – Valencia. Een prima camping om te overnachten voor enkele nachten in combinatie met bezoeken aan Valencia. Dit is buiten het hoogseizoen een sobere camping met veel geluid van de weg die er langs loopt als je daar te dichtbij staat (zoals wij). Wel heel schoon sanitair en buitengewoon vriendelijk personeel. OV Bus naar het Centrum Valencia stopt pal voor de camping (contant bij chauffeur betalen € 1,50 pp). De stroom levert 6 A (volgens ACSI zijn er ook plaatsen met 10A)

Cap Blanch – zie info in de tekst en volgende blogs. Niet te reserveren. Sanitair redelijk en op zijn best vlak na de schoonmaak. Voorzieningen op staanplaats nihil. Geen eigen kraan, geen afvoer, dus met gieter water vullen en afvalwatertank legen bij een van de putten. Stroom 6 A. Vriendelijk en zeer behulpzaam personeel. Gezellige drukke camping.

21 gedachten over “Over Miami aan de Costa en kerst in de zon”

 1. Hai Toon en Marloes,

  Leuk om te lezen dat jullie zo heerlijk genieten!,
  Wij wensen jullie fijne Kerstdagen, dat lijkt mij ook zo apart
  in de zon!
  Geniet ervan.
  Liefs Cock en Thea

 2. Leuk om te lezen. En dank je wel voor de vermelding.
  En jullie nu een veel betere plek dan naast de carwash!
  Geniet nog maar volop van het zonnetje!!!
  Groetjes Floranke en Gideon.

   1. Wat leuk om jullie te volgen. De reisverhalen hebben mijn grote interesse. Kerst vieren in het zonnetje lijkt mij een aparte beleving. Even over de camping, die heeft ook onze interesse, maar lastig dat je niet kunt reserveren. Daar zijn wij ook niet zo van.
    Maar ik las dat het het Floranke en Gideon ook is gelukt. Misschien toch de gok maar eens wagen, anders is er in Villa Joyosa wel een plekje.
    Wij reizen nu de derde week van april af naar deze regio, puur om te bekijken hoe het bevalt. Maar heerlijk die temperaturen nu.bij jullie.
    Wij kwamen 21 oktober vanuit El Vendrell, onder Barcelona, thuis en het was de eerste dag dat het begon met regenen. Het regent nog. Het viel niet mee, na 6 weken lang 28° te hebben gehad.
    Ik kijk met belangstelling uit naar jullie volgende nieuwsbrief.
    Hartelijke groet, Ineke

    1. Hallo Ineke, We zien hier bijna dagelijks nieuwe mensen komen. Alleen als de camping echt vol is, dan kom je er niet op. We hebben ook al mensen gesproken die een plekje in de buurt vonden en de dag erop opnieuw probeerden. Dat is gelukt. En de meeste kampeerders beginnen met een fiets mindere plek en verhuizen na een tip dat een goede plek vrij komt. En dan moet je er snel bij zijn. Succes.

 3. Bedankt voor het delen.
  Wij genieten van jullie verhalen en impressies.
  Vanwege medische sores kunnen we nu helaas niet weg. Hopen zelf volgend jaar zo’n reis te kunnen maken.
  Fijne kerstdagen toegewenst

 4. Ik volg G en F ook. Leuk dat jullie elkaar zo gevonden hebben. ☕️🥂Verleden jaar januari op deze camping wezen kijken en toen eigenlijk gehoord dat er zo goed als geen kans op een plek was.🤔 Jullie echt mazzel met deze 2 plekken.
  Leuk om jullie verslagen te lezen en jaloers op die zonnige dagen🌞hopelijk blijft er nog wat over voor januari 😉
  Fijne feestdagen en veel kampeerplezier in 2024. En misschien dan een paar dagen meer verblijven in die prachtige stad: Valencia

 5. Boeiend om te lezen hoe jullie de dagen zo voor de kerst ervaren in een mooi mild klimaat.
  Opmerkelijk dat je toch betrekkelijk veel moeite moet doen om geschikte campingplaatsen te vinden. Ik heb mij nooit gerealiseerd dat zoveel mensen ook misschien wel juist in deze tijd op pad gaan. Ik veronderstel dat het voornamelijk leeftijdgenoten zijn.
  Ook leuk is het te lezen dat ook jullie je aanpassen aan de mores van het campingleven, tot aan de bingo en kerstlampjes aan toe. Gemeenschapszin volop, mooi! In zo’n kleine gemeenschap gaat dat heel vanzelfsprekend lijkt mij.

  Tot slot wens ik jullie goede kerstdagen en heel fijn 2024 vol mooie ontdekkingen.

  Groetjes,

  René

 6. Hallo leuk te lezen dat jullie zo aan het genieten zijn.
  Valencia is zeker een mooie stad. Ik was
  er afgelopen zomervakantie met de kinderen en kleinkinderen.
  Ik wens jullie heel gezellige feestdagen en veel geniet momenten voor het jaar 2024.

  Groeten Janny Wessels

 7. Weer genoten van jullie verhaal. Wij gaan ook bijna elk jaar naar
  Valencia als we 2 maanden overwinteren. Mooie stad, veel bezienswaardigheden. Altea is bij ons ook favoriet. Heel veel campingplezier . Fijne Kerstdagen.

 8. Heb weer genoten van jullie avontuur. Kijk al uit naar het volgende verhaal. Wens jullie hele fijne kerstdagen 🎄🎄en een gezond en avontuurlijk 2024💥

 9. Hoi was weer een heerlijk verhaal bij Albir zit je geweldig strand kiezels nu dat kennisje wel van de Ardesche ! Maar de bus en hoppa Benidorm en in de drukte dus je staat daar to patroon en Marloes . Nu wij hopen dat het gaat lukken 2 maanden er op uit te gaan maar mei gaan wij al drie weken op pad waar heen ???
  Wie weet zien wij elkaar wel in het zuiden

 10. Goedemiddag uit een nog steeds nat Nederland. Wij volgen jullie omdat wij de volgende winter zeker richting het zuiden gaan. We hebben dan de tijd om lang weg te gaan. Ik lees hier mee met jullie verslagen. Zo druk is denk toch wel uitzonderlijk? Hopelijk kunnen wij volgend jaar ook een mooie plaats vinden op deze camping. Groetjes Arnold en Thea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.