De reis komt dichterbij !

Meer dan een jaar lang iedere dag onze top 3 caravans op de website/app Mobile.de in de gaten houden is beloond. Enkele weken geleden kwam de juiste caravan voor een scherpe prijs online. Dus direct informatie uitwisselen met de eigenaar en een afspraak gemaakt. Op 4 augustus 840 km rijden en een hotelovernachting genomen in een prachtig dorp in Zuid Duitsland vlakbij de Oostenrijkse grens (Blaichach). De volgende ochtend hadden we de afspraak met de eigenaar en zijn vrouw. Ze hadden de caravan netjes klaar gezet met alles aangesloten zodat we alles werkend konden zien. Na het grondig inspecteren van de caravan hebben we de afspraken rond gemaakt en de koopovereenkomst beiden getekend.

Waarom 840 kilometer rijden om een caravan te bekijken? In Duitsland is het aanbod van dit formaat caravans vele malen groter (en vaak uitgebreider uitgevoerd qua accessoires), waardoor de concurrentie groter is en daardoor de prijzen aanzienlijk lager.

Inmiddels zijn we vele ritten naar de kringloop en het zelfbreng-depot (een nette aanduiding voor de gemeentelijke stortplaats voor grofvuil) verder. Daarnaast vonden vele spullen uit ons huis nieuwe eigenaren via marktplaats, verkocht of gratis weggegeven. De laatste spullen zullen ook nog wel goed terechtkomen.

Wat uiteraard mee gaat: onze fietsen. Wij zijn geen voorstander van fietsen op een fietsendrager op de dissel en zeker niet achterop de caravan. Dus na het zoeken naar een efficiënte manier om de fietsen in de VW Transporter te kunnen laden, vonden we een slide-out systeem (van pakweg vanaf 1300 euro) die ook met gemak zelf gemaakt kon worden (250 EUR materiaal en een paar uurtjes werk).

De komende periode de laatste kasten leeghalen en uitzoeken en de laatste spullen verkopen die we niet willen opslaan.

We gaan de nieuwe caravan begin oktober ophalen en importeren en vervolgens laten we er nog wat extra accessoires op zetten. Voor de liefhebbers: het is een Tabbert Puccini 685 DF van februari 2023 geworden.
Eind oktober is het dan zover, groeten we de buren en kunnen we vertrekken………

12 gedachten over “De reis komt dichterbij !”

 1. Wat een prachig rijdend huisje krijgen jullie, van alle gemakken voorzien.Nog even, dan kan het grote avontuur beginnen! Hoe geweldig, jullie gaan gewoon het mooie weer achterna. Heel veel succes met de laatste weken ontspullen. 👍🏼

 2. Lieve mensen,we gaan jullie helemaal volgen op jullie fantastische reis.
  Jullie zullen vast veel mooie plekken ontdekken ,wie weet komen we elkaar op jullie reis nog eens tegen onderweg,dan drinken we samen een wit wijntje .
  Doe voorzichtig en maa k er een geweldig avontuur van,veel liefs Johan en Annemiek.

 3. Bijna is het dan zover! Een dubbel gevoel; voor jullie een droom maar na 25 jaar (dit jaar echt), echt einde samenwerking. Ook al lopen we de deur niet bij elkaar plat, het idee dat Bellefleur geen vast honk meer is, besef ik mij dat ik jullie absoluut ga missen. Voor jullie vertrekken kom ik zeker nog Ff bakkie halen en hoop ik dat jullie in Spanje nog eens komen aanwaaien. 😘😘

 4. Prachtige caravan.
  Wij waren in DL in Bocholt bij een mega grote dealer en het viel ons op dat er veel meer tandemassers zijn. Er viel echt iets te kiezen.
  Begrijp ik dat deze eigenaar de caravan met 6 maanden al weer verkocht? Of was het een dealer?
  Ben heel benieuwd naar jullie fantastische reis👍🤩
  Groetjes Addy

  1. Hallo Addy, het was een particulier. Dit echtpaar was al 15 jaar aan het wachten op het beschikbaar komen van een vakantiewoning op een bepaald park. En toen dat maar niet kwam kochten ze deze caravan. En je raadt het al: toen kwam er een vakantiewoning in de verkoop. Om snel te kunnen handelen wilden ze dus ook heel snel van de caravan af en dat maakte dat de prijs buitengewoon scherp was. En dan rijden we er graag 840 km voor heen en weer (en voor de import nog een keer) 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.