Geen camper en op de plaats rust.

Het is weer iets te lang geleden dat wij een update stuurden. Wij hebben tot 8 juni enorm genoten van een heerlijke vakantie in Italië en Frankrijk. 

In de periode sinds de vorige blog hebben wij meerdere campers bekeken met ongeveer de maximum maat voor een rijbewijs BE en hebben wij vele (ex-) eigenaren van campers gesproken. 

Na het bekijken van de campers constateren wij dat je per definitie in een camper van het formaat dat wij maximaal kunnen hebben aanzienlijk minder leefruimte hebben dan in een caravan van pakweg 2000-2200 kg. Zo heb je bijvoorbeeld in een camper bij de zithoek altijd rechte baantjes en geen lange banken of rondzit om even lekker onderuit TV te kijken. En de bedden zijn bijna per definitie hoog als je een flinke garage wilt. In de gesprekken met ex-eigenaren van campers die overgestapt (of teruggegaan) naar een caravan hoorden we exact dezelfde nadelen van een camper ten opzichte van een caravan, die wij zelf ook aan zien komen. Niet “even” boodschappen doen of ergens naartoe rijden om iets te bekijken, altijd goed kijken waar je wel of niet kan parkeren als je steden bezoekt, altijd het gevoel hebben “onderweg” te zijn. 

Om een lang verhaal kort te houden: wij gaan definitief af van een camper en dus blijven we bij ons besluit om met een caravan onze reis te gaan ondernemen. 

Dan een update van de verkoop van ons huis: wij hadden geen vertrouwen meer in de makelaar die wij hadden gekozen. Er werden teveel fouten gemaakt en we hebben de opdracht ingetrokken. Inmiddels wel een andere makelaar geselecteerd. Haar advies was – wat wij zelf al dachten – om het huis even offline te houden. Na het verwijderen van de woning-sites als FUNDA is het verstandig om het even een maand of twee offline te houden. Dus op dit vlak even plaats rust. We hebben immers geen haast en hebben nu meer tijd om de juiste caravan te selecteren. Het gevolg is helaas wel dat we daardoor waarschijnlijk ook later zullen vertrekken omdat we het liefst daarvoor de verkoop van het huis hebben afgehandeld. Wat de verkoop van het huis betreft dus even “op de plaats rust”.

Dus dat wordt vast vlak na het hoogseizoen nog een extra ingelaste vakantie. Ook niet erg.

13 gedachten over “Geen camper en op de plaats rust.”

 1. Goede beslissing vooral als jullie geen haast hebben…neem de tijd. Leuk dat jullie de verhalen zo delen..heel veel succes 🤗

 2. Ach, en zeker geen haast. Alles op z’n gemakkie toch?!!
  En pluspunt van geen camper…..die mooie zwarte bus heb je tenslotte niet voor niets gepimpt en naar jullie zin gemaakt !
  Op naar het volgende verhaal ☺️

 3. Leuk om jullie blog te lezen! Herkenbaar ook die processen van afwegen. Wij reizen graag en kunnen daar ook de tijd voor nemen. Wij zijn overtuigde caravan bezitters maar hebben een paar jaar geleden in Canada 4 weken een grote Mercedes buscamper gehuurd, voor N. Amerikaanse begrippen klein maar met lengtebedden, dubbeldeurs koelkast alles er op en eraan. Na 4 weken was onze conclusie: dit nooit. Te weinig leefruimte binnen. Bij regen of n muggenstorm zaten we in onze stoelen , ‘onderuit’ kon alleen in bed. Wild kamperen was niet aan de orde vanwege Park regels, maar zelfs dan zou ik na 2 dagen n fatsoenlijke douche missen. Het is best mogelijk dat we voor 1 specifiek doel huren, want er zijn zeker voordelen aan een camper die zien we zeker, vooral in streken waar kampeervoorzieningen beperkt zijn. Maar voor onze reizen, voornamelijk in Zuid Europa zijn we heel blij met onze caravan.
  En ik las een opmerking van iemand die caravanbezitters als onbemiddeld inschat, nou zo wordt wel eens met een geringschattende blik naar ons gekeken, we lachen ons er suf om.

  1. Hallo Els,
   Leuk dat je onze blog volgt. Wij zien ook precies die nadelen. Maar ook zien we dat bepaalde reizen of delen beter met een camper zouden kunnen . We denken bijvoorbeeld als we naar de Noordkaap gaan (staat op onze wensenlijst) dat we ergens in midden-zweden een camper huren voor het noordelijkste deel. Of gewoon met de VW bus verder en onderweg in hutten of BenB’s overnachten. Dat onderzoeken we tot wel.
   ja die denigrerende opmerking over caravanneus vond ik ook heel vreemd. Die persoon heeft kennelijk geen idee wat een luxe caravan tegenwoordig kost 😉
   Groet
   Marloes en Antoon

 4. Geen “haast”, veel rondkijken en andere ervaringen afwegend wordt het uiteindelijke besluit toch (meestal) de beste keuze, Het hoge noorden (Scandinavië) is hét land voor een camper maar voor jullie reisdoel(en) zou lijkt de caravan het beste, enfin leuk om zo van jullie te lezen, veel plezier en kom veilig weerom, Carel en Ute

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.