De twijfel slaat toe….

Ja je leest het goed. De twijfel slaat toe. Of we wel op reis gaan of niet? Nee daar twijfelen we totaal
niet over. De twijfel slaat wel toe op de keus: Caravan of Camper. In een eerdere blog hebben wij de voor- en nadelen van beide opties beschouwd. En onze conclusie was steeds: Caravan.

Nu we ruim 4 weken op vakantie zijn en ook een aantal zaken uitproberen met het idee dat we langdurig zo zouden wonen, maken we ook gebruik van de gelegenheid om met camperaars te praten en de voor- en nadelen te bespreken.

Die gesprekken levert wel een iets ander inzicht op ten aanzien van het kamperen met een camper dan wij hadden. Waar wij vooral het idee hadden dat het erg veel gedoe was om “even” de boel op te pakken om boodschappen te doen, blijkt dat met een paar handigheden best te pareren. Bijvoorbeeld door op de camper een automatisch level systeem te nemen. 1 druk op de knop bij terugkomst en hij staat weer waterpas. En zo zijn er nog wel wat zaken die wij als nadeel zagen maar waar je in de praktijk goed rekening mee kan houden. Wat ook meegeholpen heeft zijn de privé berichten van camperaars die benadrukten hoeveel makkelijker een camper op vele vlakken is.

Dat we hierdoor toch weer zijn gaan twijfelen is genoeg reden om ook eerst tenminste 1 keer met een camper te reizen om het zelf mee te maken. Dus eind juni hebben we een camper voor 2 weken gehuurd en gaan we het zelf proeven met open vizier om echt te ervaren of de door ons beoogde nadelen te pareren zijn.
En uiteraard houden we jullie op de hoogte.

Ongeacht of we met een camper of (veel jongere) caravan op reis gaan, de huidige caravan wordt in elk geval verkocht en staat inmiddels op MARKTPLAATS.

26 gedachten over “De twijfel slaat toe….”

 1. Wat goed om het allebei uit te proberen!
  Nog veel plezier
  Ook al ken ik jullie niet, is het toch leuk om jullie belevenissen te volgen

  Carla

 2. Ik ging vanuit dat jullie met de camper gingen, caravan is vooral voor mensen die zich een camper niet kunnen permitteren. Het enige wat wel belangrijk is, dat het inbraak proof is, dat er een stevige verstopte kluis inzit, dat het met GPS of gsm te volgen is en ook met camera op het telefoon te zien is. Dit allemaal hoef niet duur te zijn. Ook een mini paniekroom, of een ontsnappingsluik,waar jullie, net inpassen is handig en kan levensreddende zijn. Uiteraard is omgeving bepalend wat veiligheid betreft.

  1. Een caravan alleen voor mensen die zich geen camper kunnen veroorloven? Wat een arrogante opmerking. Bij ons gewoon echt een bewuste keuze.

  2. Wat een stomme opmerking. Wij hebben bewust gekozen voor een Engelse caravan ivm de ruimte. Wij willen helemaal geen camper. Alles volgepropt in een camper. Plus als je wat wilt bezoeken moet je weer met dat hele geval op pad. Of weer een aanhanger met een klein 🚗.

 3. Wij gaan as dinsdag het ff uitproberen. 1 weekje de Elfstedentocht volgen met een gehuurde Camper. We houden jullie op de hoogte van onze ervaringen.

 4. Indien je langer op 1 plek wilt blijven kunne lid worden van Svr, stichting vrije recreatie , in heel Europa zoeken ze nog mensen die op de camping bij de boer kleine karweitjes willen doen. In zo’n geval is dan een caravan gunstig. Wij zijn voorstander van Camperen, maar..,.,

 5. Lastige keuze hoor. Wij hebben een caravan om met de auto wat mobieler te zijn. Je kan met de auto boodschappen doen of een stadje bezoeken zonder dat je je huis meeneemt. En het lijkt me minder leuk om tegen de het stuur aan te kijken als je binnen zit maar dat is persoonlijk. Ik zeg eerlijk dat wij geen ervaring met een camper hebben en we gaan het zeker een keer proberen. Er zullen zeker voordelen aan zitten. Ik wens jullie heel veel succes met jullie keuze en ik blijf jullie volgen!

 6. Wij hebben ervaring in beide. Camperen geeft voor ons veel meer een parkeergevoel en minder een kampeergevoel. In Amerika, Canada, etc. is een camper handiger door de grote afstanden. Ook de wegen en de parkeer- en kampeerplaatsen zijn door de grote ruimte hierop ingesteld. In Europa zouden wij onze caravan daarvoor niet willen inruilen. Voor beide is dus wel wat te zeggen.

 7. Zo zie je maar ….opties genoeg om over na te denken. 😊
  En misschien vind 🐕 het wel veel leuker in een camper.
  Veel plezier nog onderweg

 8. Wij gaan komende september voor een half jaar richting het zuiden. Vorig jaar toen dit idee begon te groeien hebben wij actief de voordelen van een camper onderzocht. Uiteindelijk niet gedaan. Camper geeft ons te veel het gevoel van onderweg zijn. Een caravan geeft voor ons meer rust ook al is het verblijf op een plek maar voor enkele dagen. Het voordeel van de auto heeft ook een doorslag gegeven. Wij hebben de knoop doorgehakt en vertrekken op 15 september.

  1. Hallo Anita. Mooi vooruitzicht. Wij hopen ook rond die tijd te vertrekken. Zo denken wij er tot nu toe ook over. Toch willen we een camper echt geprobeerd hebben om de juiste beslissing te nemen. We gaan het ervaren.
   Groet
   Marloes en Antoon

 9. Hallo,
  Wij hebben in 2018 ons huis verkocht en hebben lang gedacht en gezocht wat voor ons beter zou zijn, een camper of een caravan. Het is uiteindelijk een caravan geworden en de voornaamste redenen waren dat er in een caravan wat meer ruimte heb tenzij je een grotere camper aanschaft maar dan heb je regelmatig last dat je op kleine camping niet wordt toegelaten of op een soort van parkeerplaats gezet wordt.
  Erkomen ook steeds meer steden waar je met de camper niet meer mag parkeren (ervaring in Spanje en Frankrijk andere landen weet ik niet) wij hebben uiteindelijk gekozen voor een caravan en wel met een E&P systeem super makkelijk. Even ter info wij reizen ca10 mnd per jaar met de caravan.
  Succes met de beslissing.
  Ruud

  1. Dag Ruud. Dank voor je uitgebreide reactie. Jullie overwegingen hebben wij exact hetzelfde. We willen toch met open vizier een camper uitproberen. We hebben er eerst een gehuurd van ongeveer het formaat dat we dan zouden willen. We gaan het ervaren. En als we dan toch op een caravan uitkomen hoeven we nooit meer te twijfelen.
   Warme groet

 10. dag Toon en Marloes,
  een camper?
  tja, daar hadden we het al over. Tip: toen wij er nog een hadden gingen we dagelijks – net als met de boot – ‘s morgens boodschappen aanvullen en de tank vol gooien, dan hoef je tussendoor niet “even weg”
  Liefs en groeten
  Ute

 11. Toon en Marloes, ik lig in het dak van onze vw california in Noorwegen . Als er ergens een land is waar je juist wel ook wild kunt, mag!! en ook zeker “moet” kamperen is het Noorwegen /Zweden. Dus als je mettertijd naar de noordkaap rijdt raad ik het jullie aan. Liefs en veel plezier, Cees van Denzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.