Ons avontuur begint

Na 45 jaar werken, waarvan 25 jaar als ondernemer vond ik het genoeg geweest. Ik nam een pauze van 10-12 maanden. Na 10 maanden stil zitten was er de twijfel: “een nieuwe opdracht zoeken” of “iets nieuws ondernemen “.

Verschillende varianten kwamen langs: een B&B beginnen in Spanje? In Spanje wonen en niet werken? of een ander land? …….en zo hadden we nog wel wat ideeën. De mensen die ons kennen weten dat we naast ons reguliere werk altijd al wat ondernemers-avonturen hadden. Variërend van een dansschool voor street- en breakdance, tot een partycentrum en nog een aantal zaken waar we met veel plezier samen en met onze kinderen herinneringen hebben gebouwd.

Uiteindelijk is de keuze gemaakt om iets geheel anders te doen.

Wij besloten om ons huis te verkopen en flink te ont-spullen en vervolgens met de caravan voor onbepaalde tijd op reis te gaan. Hier kunnen jullie onze voorbereidingen en de avonturen volgen.

En onze hond Lola gaat uiteraard mee. Ze is niet gek op autorijden, maar we hopen dat ze met meer en langere ritten er wel aan gaat wennen. En wat kalmerende snoepjes helpen hopelijk ook mee. 


Hopelijk vinden jullie het leuk om onze avonturen te volgen.

Onze planning:

 • Afgelopen week (6 april) is de opdracht voor verkoop naar de makelaar gegaan. Zodra het huis wordt gepubliceerd delen we de link.
 • We zijn begonnen met spullen te verkopen via marktplaats (klik hierop voor al onze advertenties) en er volgt nog veel meer. Maar onze kinderen hebben eerste keus en de potentiële koper kan een flink aantal zaken overnemen zoals kantoormeubilair. 
 • Op de foto hierboven zie je onze VW transporter met onze huidige caravan. Daarmee gaan we eerst nog op vakantie. Ondertussen zijn we een nieuwe(re) caravan aan het selecteren. Daarover volgt wellicht een aparte blog. De huidige caravan is een heerlijke voor vakanties maar om langer in te wonen willen we iets betere basis voorzieningen. 
 • Als de verkoop van het huis na onze vakantie rond komt (medio juni dus), dan hopen we na het hoogseizoen, dus pakweg september, te vertrekken. 
 • Ons is al veelvuldig gevraagd waar de eerste stop zal zijn. Het antwoord: geen idee. Waar het dan mooi weer is. Niets moet en we hebben geen haast. 

Wordt vervolgd

Marloes, Antoon en Lola


PS: we vinden het leuk als je een berichtje achterlaat. 

72 gedachten over “Ons avontuur begint”

 1. Superleuk! Ik ken jullie niet, maar kwam je berichtje toevallig tegen op mijn tijdlijn op Twitter. Spannend hoor! Ik ga jullie volgen! Heel veel voorpret gewenst!!

     1. wat een heerlijk plan en uiteraard ook veel lef.

      ik ga jullie volgen!!

      heel veel plezier.

      gr. Rina

 2. Echt super dat jullie dit kunnen gaan doen. Waag de sprong en geniet!! 🤸‍♂️
  Ga jullie zeker volgen. En wat ik heb gezegd over Lola blijft blijft van kracht …wanneer dan ook! ❤️

 3. Wat ontzettend leuk en spannend! Ik ga jullie zeker volgen! Heel veel succes met alle voorbereidingen en geniet vooral ook van de voorpret 😉

 4. Ik ben super trots op jullie! Lekker doen waar jullie zin in hebben en heerlijk genieten van de welverdiende vrije tijd na zo’n lange tijd werken! Heerlijk…

  Hou van jullie !

 5. Wat een avontuur,ik ga jullie zeker volgen.
  Heel stoer om dit samen te gaan ondernemen,maar jullie hebben er de prachtige leeftijd voor om dit te doen.

 6. Wat spannend! Wat zullen jullie gaan genieten. Een tip van ons: ruil de caravan en auto in voor een camper. Dat is zóveel fijner! Wij gaan jullie volgen. Succes!!

  1. Nee, daar hebben we goed over nagedacht, sterker nog we ruilen onze caravan in voor een nieuwere. Een camper zien we niet zitten omdat je dan altijd alles moet opbreken om “even naar de stad te rijden” etc. Wat je ook doet (behalve als het op korte afstand is, dan zou fietsen of een scooter en optie zijn), moet je altijd de hele boel opbreken om te gaan rijden en dat zien we niet zitten. Vooral omdat we niet constant gaan reizen maar steeds wel een flink aantal weken op een plek blijven staan om de omgeving echt goed te leren kennen.
   Maar bedankt voor de tip 🙂

 7. Hoi Marloes & Antoon en Lola

  mooi vooruitzicht hoor, via Balkan naar Griekenland is ook een hele mooie route ,geen idee wat voor tijdslijn jullie hebben , alhoelwel tijd genoeg neem ik aan, Vanuit Griekenland kun je zo met de ferry naar de ,,hak,, van Italie . Ik bijf jullie ,,,volgen,, !!!

  Groet uit Coevorden
  Folkert

 8. Super leuk dat we op deze manier vanaf een afstand mee kunnen genieten van jullie avontuur..
  Super stoer vinden we jullie en we gaan jullie onwijs missen natuurlijk. Maar we zijn ook heel erg trots op onze (schoon)ouders/opa&oma!
  Njoy en maak mooi herinneringen♥️

 9. Wat een geweldig avontuur Marloes en Antoon gaan jullie tegemoet ! Ik verheug me al op de reisverslagen. Heel gaaf en ik hou marktplaats in de gaten 👍

 10. Wauw, ik vind het zo stoer van jullie om die grote stap te nemen.
  We gaan jullie zeker volgen!
  We wensen jullie nu eerst een fijne vakantie en veel plezier met plannen maken!
  Ik ben heel benieuwd hoe lang de reis gaat duren!
  Toitoi! ❤️😘💪🏼

 11. He Toon & Marloes, wat een spannend avontuur, wat een uitdaging!!! Ik zou willen dat ik dit durfde en kon (€€). Ik ga jullie volgen en misschien ook ergens opzoeken, wie weet.

   1. Antoon veel plezier, geluk en in goede gezondheid toegewenst op jullie toekomstig avontuur. Het gaat jullie op zeker lukken deze grote stap.
    Groetjes oud collega Frank.

 12. See you in Spain 😜!
  Potverdorie, ik ga jullie wel missen (en mn werkplek😢)
  Ps donderdag is mijn laatste secretaresse dag😂😂

 13. Leuk hoor, jullie gaan vast mooie ervaringen tegemoet, tijd om lekker buiten te spelen! Heel veel plezier. En mochten wij toevallig ergens jullie pad kruisen dan doen we graag een borreltje!

 14. Wat een droomreis! Natuurlijk ga ik jullie volgen! Wij zijn met een caravan misschien niet zo makkelijk te bereiken maar er zijn mooie campings in de buurt, aan het strand. En wat zou het toch leuk zijn als we jullie dan zien!
  Heel veel plezier en avontuur toegewenst!
  Liefs, Ingrid

 15. Wat een geweldig avontuhr gaat dit worden,ondanks dat ik jullie niet ken ga ik jullie wel volgen. Heel veel succes met alle voorbereidingen.

 16. Hi Antoon en Marloes,

  Wat leuk om te horen dat jullie dit avontuur aangaan, super leuk en super stoer, geniet er vooral van 🙂
  Maar wel jammer om te horen dat jullie de buurt gaan verlaten, ik hoop dat Lola heel veel plezier gaat hebben tijdens jullie waanzinnige reis. Maui gaat Lola missen!

  We houden jullie blog in de gaten!

  Groetjes,

  Vivian, Mitch & Maui

 17. Deze hele gedachte zeg ik ook altijd tegen mijn vrouw…. Maar meer als grap denk ik.
  Nu vind ik het super leuk dat er mensen zijn dit dit daadwerkelijk gaan doen.
  Ik zal jullie zeker blijven volgen, en wie weet wordt dit voor ons ook ooit werkelijkheid.

 18. Ik zou dat ook meteen doen, ik werk nu online waar mijn caravan staat. En we zitten er ook aan te denken het permanent te blijven doen en het huis in NL dat nu leeg staat te verkopen.
  Ik ga jullie zeker volgen.
  Hebben jullie Polarsteps ?

 19. Wat supergaaf en leuk en spannend…en..en…en…
  Tjonge wat een onderneming! Dat lijkt mij ook ooit nog leuk om te gaan doen met mijn partner. Ik ga jullie zeker volgen hierin. De wereld ligt nu letterlijk aan jullie voeten ofwel banden 😉 Wat moet dat een fantastisch gevoel zijn….wat een vrijheid straks. Ooit heb ik gebackpackt (is heel wat anders hoor) en dat gevoel van vrijheid gun ik jullie ook… Dat is zo’n heerlijk gevoel.
  Ik wens jullie veel plezier en vrijheid in alles wat jullie gaan doen en ondernemen!!

  1. Hallo Mariska, ja heerlijk. Dat gevoel van backpacken kennen wij een beetje. Wij hebben in 2018 nog een maand door Thailand gereisd met elk alleen een 30 L rugzak en niets tevoren gepland, behalve de vliegreis. Was echt geweldig. Waren we sneller weer van plan maar door Corona is dat er niet meer van gekomen. Dus nu pakken we op deze manier de vrijheid 🙂

 20. Wij vertrekken eind november voor een half jaar en weten alleen de maand december waar we naar toe gaan. Wij reizen ook met een bus en caravan en zien wel wat de reis ons gaat brengen. Wij zijn ook volop met de voorbereidingen bezig, want er valt toch nog heel wat te regelen. Maar wat hebben wij er zin in. Jullie ook veel succes en ik blijf jullie volgen.groetjes José

  1. Hallo José en Hans, wat leuk dat jullie soortgelijke plannen hebben. Er komt inderdaad veel bij kijken. Heel veel plezier met de voorbereidingen de geniet daarvan en van de reis. Leuk om elkaar op de hoogte te houden. Warme groet, Antoon Leurs

 21. wat een goed plan…. ik ga jullie zeker volgen. Ook wij gaan binnenkort voor lange(re) tijd met onze caravan op stap. Wij zijn echte francofielen dus dat is (om te beginnen) ons doel. Hele fijne reis toegewenst…. !

 22. Als volger van Ingrid op Twitter kom ik jullie berichtje tegen (#ingridwittert).
  Ik heb mij net ingeschreven om jullie te volgen, en Lola natuurlijk.
  Veel succes en vooral veel plezier!

 23. Antoon en marloes,
  Wat een avontuur! Volgend jaar ga ik minder werken en meer touren door Europa. Natuurlijk hebben Anita en ik het over jullie tour en telkens bedenken wij de nadelen van een auto en caravan ipv een camper. Ook nu staan wij weer op plekken waar wij niets of heel weinig voor betalen en deze plekken zijn overal. Campings zijn er minder, ze zijn duurder en vaker gesloten. Wij vinden j́ullie avontuur dus geweldig ,maar zien veel nadelen aan een caravan.. Jullie zullen er over na hebben gedacht, maar omdat je nog niets gekocht hebt, willen dat toch even kwijt

  Roelof en anita

  1. Hallo Roelof en Anita,
   Heel attent van jullie. Wij hebben er echt goed over nagedacht. De manier van reizen in een camper is gewoon echt anders dan in een caravan. Met een camper blijf je voortdurend reizen en onderweg doe je steeds voor een aantal dagen boodschappen lijkt me. Maar eenmaal op de plaats: als je naar een nabij gelegen stad wilt om wat te bekijken (en fietsen is geen optie omdat het te ver is niet veilig) dan moet je wel weer alles inpakken en in de stad een parkeerplek vinden. Een caravan kan je laten staan en met de auto de stad in gaan. Wij zijn ook van plan om steeds echt wat langer op een plek te blijven staan en dn ben je met een aparte auto gewoon een stuk flexibeler.
   Wat de kosten en de open campings betreft: er zijn echt voldoende campings het hele jaar open. Tevoren goed kijken als we weer verplaatsen. En bij wat langer verblijf krijg je vaak korting. En we willen niet – zoals met een camper kan – op willekeurige openbare plaatsen staan. We nemen op de koop toe dat dat iets meer kost. Warme groet, Antoon en Marloes. (Wel lief dat jullie je zorgen maakt om ons).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.