Over de tuinslag een BBQ en de Sint

De Waterslang
Wat een genot om een zogenaamde City-wateraansluiting op de caravan te hebben. Tuinslang aan de kraan en aan de caravan, kraan klein stukje open, niet te veel druk en je heb 24/7 water in de tank zonder met je gieter heen en weer te lopen. Wat dan ideaal is (leek ons): een lichtgewicht flexibele tuinslang die naar 15 meter kan worden uitgerekt. Totdat de loslopende katten en kittens op de camping (we schatten een stuk of 10) het textiel rond de slang ontdekken en de nagels erin zetten. En dan heb je ineens een bewatering-systeem voor de staanplaats en sta je ‘s morgens in een vijver. Dag slang. 

Welkom nieuwe spiraal-slang, ook licht en uittrekbaar tot 15 meter, en aanzienlijk minder aanlokkelijk voor katten-nagels. 

Het BBQ park 
Bij het bekijken van de omgeving op Google Maps om te bezien waar we nog willen kijken vallen onze ogen op een “BBQ-parc”. Met de aanduiding dat hier contant betaald kan worden. Wij denken dus: oh lekker hapjes van de bbq eten zonder er zelf rommel van te hebben. Dus wij rijden pakweg 20 kilometer en verlekkeren ons bij de gedachte aan goed gegrilde worstjes, een stuk Filet de Lomo (ossenhaas) of iets dergelijks. Maar wat blijkt: een BBQ park is hier een vrij toegankelijk terrein (al of niet tegen een kleine vergoeding t.b.v. het onderhoud) waar groepen vrienden of familie naartoe gaan (veelal in het weekend) met gevulde koelboxen om daar te barbecueën en gezamenlijk te eten. Niks hapjes te koop. We voelden ons snel overbodig en als ongenode gasten. We voelden ons zelfs opgelaten om foto’s te maken. Toch gedaan.

En weer wat van Spanje geleerd. De dagen erna zagen we dat er overal in deze omgeving van dat soort openbare BBQ  gelegenheden zijn. Mooie faciliteit. En wat opviel: mensen praten met elkaar en bijna niemand had een telefoon in de handen. Zou in Nederland ook goed zijn voor versterking van de sociale cohesie. 

De Sint
Mensen die Marloes persoonlijk kennen weten dat zij begenadigd is met een onvolprezen gave om kinderen te amuseren. Het geheim daarachter is natuurlijk dat ze in haar hoofd altijd zelf een beetje kind is gebleven en ook nog steeds graag naar het sprookjesbos of de speeltuin gaat. Ze heeft ook niet voor niets haar werkzame leven vooral met kinderen gewerkt.  Het kan dan ook niet anders dat voor het eerst in de kampeergeschiedenis de TV overdag aanging voor iets anders dan een sportevenement: de intocht van Sinterklaas. Uiteraard heeft ze hier een goede reden voor “Ik moet er toch met de kleinkinderen over kunnen meepraten.” Yeah right. (Nog 2 van de 6 die het geheim niet kennen, dus er is iets voor te zeggen). 

9 gedachten over “Over de tuinslag een BBQ en de Sint”

 1. Ik kom niet meer bij na het lezen van deze blog🤣🤣. De bbq plaats, ik zie jullie zo voor me likkenbaardend in het busje🤣. En over het sprookjesbos ga ik even niets zeggen, maar jullie begrijpen vast wel waar ik aan dacht😜

 2. Heerlijk is dit de BBQ , zo ook het water aan sluiten op de caravan . Ook al heerlijk gegeten in een Spaans restaurant waar de Spanjaarden voor €10a €14 een driegangenmenu menu eten . Denk dat jullie die ook tegen komen, de sfeer plus het eten is dan gewoon top . Sint en Marloes zijn onafscheidelijk. Ik weet niet beter

  Gr Peter

  1. Begrijp je Sinterklaaf gevoel. Na de vakantie beginnen met kopen van Sinterklaas voorbereiding. Heerlijk feest
   De tuinslang liep bij de buren op de camping ook niet goed af.
   Water voor ons afgetapt. Bleek de kraan niet gemeenschappelijk
   Gevolg waterballet. Nu begint straks de Sinterklaaspret met twee achterkleinkinderen. Voorstellen om op me gymgroep war te doen

 3. Haha ook ik kijk iedere dag het Sinterklaasjournaal! Onder het mom van meepraten met de kleinkinderen( die allemaal niet meer geloven) maar stiekem vind ik het zelf ook hartstikke leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.