Schade en Oranjefeesten

We vertrekken van de leuke en vlakbij onze Tabbert dealer gelegen “ezel-camping” De Kreitsberg in Zeeland (NB) naar Prinsenbeek in het westelijke deel van Brabant.

Bij binnenkomst in Prinsenbeek zien we dat de gemeente al rekening had gehouden met de komst van onze combinatie van 14,5 meter:

Hier komen we op Camping Hof van Overveld. Een zeer nette minicamping met twee ruime velden (met goede drainage, niet onbelangrijk) en alle denkbare voorzieningen om prettig te kamperen: water en afvoer en uiteraard stroom op de plek, goede wasmachine en droger in het sanitairgebouw, super schoon en goed onderhouden sanitair, aardige eigenaren. Kortom: alles om je verblijf aangenaam te maken. En wat extra leuk is van eind juli tot eind augustus: er is achter de camping een maisdoolhof. Toen wij er waren was nog sprake van kleine maisplantjes maar in augustus zijn dit hoge planten zodat een leuk doolhof ontstaat. Elk jaar is het anders. Hier een indruk met de drone gefilmd van het thema van dit jaar:

Vanuit Prinsenbeek maken we een fietstocht en bezoeken we het centrum van Breda.

Tussendoor komt onze vaste honden-oppas en fokster Marijke – waar Lola nu woont in Breda – nog langs met Lola, zodat we weer even uitgebreid kunnen knuffelen. Lola wordt nu zichtbaar en merkbaar ouder. Ze is de laatste overlevende van het nest waar ze uit kwam, althans vermoedelijk want met 1 van de eigenaren heeft Marijke geen contact meer kunnen krijgen. Maar de snuit van Lola wordt steeds grijzer en ze zakt wat vaker door haar achterpoten. Verder is ze gelukkig nog vrolijk en beweeglijk, al is het een stuk langzamer dan enkele jaren geleden, en ze speelt nog volop met de andere 5 blondies van Marijke.


Een andere leuke activiteit in die omgeving is het maken van een rondvaart door de Biesbosch. De rederij die de rondvaarten daar mag uitvoeren is De Zilvermeeuw. Zij hebben een volledig elektrisch aangedreven schip, de Zilvermeeuw Z9. Daarmee varen ze zeer milieuvriendelijk en zachtjes door dit prachtige natuurgebied, opstapplaats is in Drimmelen. Zeer de moeite waard als je eens in de buurt bent. En uiteraard kon ik (Antoon) het niet laten om een en ander aan de kaptein/stuurman te vragen over dit elektrisch aangedreven schip. Dus ik ga het interview starten terwijl Marloes op het dek ligt te “bakken”. Na de vragen een korte indruk van de Biesbosch.

Na Prinsenbeek verhuizen we naar onze vaste basis, camping De Drie Morgen in Zoetermeer. Ook aan te raden als je in het centrum van Zuid-Holland op 30 min van alle grote steden prettig wil kamperen. Prima camping met super net sanitair. Niet dat we heimwee hebben naar onze laatste vaste woonplaats maar wel omdat ons oudste kleinkind, kleindochter NOA, 16 jaar wordt. En dat is een bijzondere leeftijd dus daar willen we bij zijn. Vooruitlopend op deze 16e verjaardag was Marloes in Spanje al bezig geweest om – geheel op haar eigen creativiteit bea manier – een flink album (met vele herinneringen uit het leven van Oma en Noa)  en kleine presentjes in elkaar te zetten. En nee, dit is zo persoonlijk dat we daar geen foto’s van plaatsen. 

Tussendoor volgen we de vele wedstrijden van het Nederlands voetbalteam. En nog voordat de kwartfinale gespeeld is zien we dat, mochten ze de kwartfinale doorkomen, de halve finale in Dortmund wordt gespeeld. We waren al van plan om naar Duitsland te gaan en dus voor de kwartfinale boeken we voor de zekerheid vast een camping nabij Dortmund. Komt Nederland in de Halve finale, dan zijn we dichtbij de fanzone om een dag feest mee te maken. Komen ze er niet door dan zijn we vast in de richting waar we naartoe willen. En ja, inmiddels weten we dat “we” de halve finale hebben gespeeld en onterecht verloren, met naar mijn stellige overtuiging verkeerde cruciale beslissingen van de VAR en scheidsrechter. Maar goed, we hebben een dag veel plezier gehad en we kunnen zeggen dat we in de grootste Oranjemars tot dan allertijden hebben meegelopen. 

Bij vertrek uit Zoetermeer naar Dortmund besluiten we de gasflessen nog even naar 100% te laten vullen bij het gasvulstation op het industrieterrein in Zoetermeer. Dit station zit achter een garagebedrijf. Eenmaal voor de deur kunnen we alleen aan de overkant parkeren en dus stuur ik (Antoon) daar naartoe. Dat sturen met een tandemasser van 9 meter moet je niet te kort doen want dan zwenkt de achterkant uit. En dus raak ik met de rechter achterzijde de voorbumper van een Alfa Romeo van een klant van het garagebedrijf. Dus “ even” de gasflessen vullen en terugzetten werd de gebruikelijke papierwinkel voor de verzekering invullen en beide verzekeringsmaatschappijen kennisgeven. (De schade aan derde partij veroorzaakt door de aanhanger wordt gedekt door de Autoverzekering, de eigen schade door de caravanverzekering). De schade blijft beperkt gelukkig. Tegenpartij: bumper opnieuw spuiten en nieuw logo plaatsen, bij ons: nieuwe peesrail plaatsen die flink naar buiten is gebogen. Deze is door de dealer besteld en we worden gebeld, als die aangekomen is, om een afspraak te maken. Op de foto onze eigen schade. 

En dan op naar Dortmund voor de Oranjemars en een dagje Fanzone. We komen op camping Hohensyburg in het gelijknamige dorpje dat onderdeel is van de gemeente Dortmund. Prima camping met vriendelijke eigenaren, heel net en goed schoon gehouden sanitair en ruime plaatsen. Wel overal hellend vlak dus voldoende plankjes en blokken meenemen om de caravan goed te stellen.

Nadat duidelijk werd dat Nederland door was naar de halve finale besloot onze 2e zoon (Joris)  met vrienden ook naar Dortmund te komen. En aangezien alles was volgeboekt zocht en vond hij een slaapplaats bij ons. En op de dag zelf weet hij en een van zijn reisgenoten ook nog eens tickets te scoren om op de tribune te zitten (de mazzelaar). Overdag brengen we deels samen door in de fanzone. In de drukte gaan we uiteindelijk ieder zijns weegs. Wij besluiten voor de wedstrijd met een taxi terug te gaan naar de camping, aangezien we verwachten dat na de wedstrijd een taxi of über krijgen een enorme uitdaging wordt. Bovendien zijn de fanzones overvol dus de wedstrijd op een van de schermen kijken zal ook niet eenvoudig zijn. De stad uitkomen was door de drukte voor de chauffeur ook een uitdaging. Dat duurde twee keer zo lang als normaal. Wij waren gelukkig wel op tijd bij de Caravan om de wedstrijd te zien. Dat die inschatting over de taxi’s juist was bleek toen Joris ons rond 01.00 uur wakker belde: “ik ben nog steeds bezig een taxi te krijgen maar dat is niet te doen, wil je me ophalen”. En uiteraard worden we wakker, springen uit bed en rijden midden in de nacht de rit van ca 40 minuten om ons kind van 41 op te halen. En zo werd het alsnog een latertje. 

Enkele uren later rond 06:00 uur worden we wakker want Joris is al aangekleed en zit aan de koffie. Hij moet terug naar de zaak vóór openingstijd want hij heeft minder personeel ivm vakantietijd en ziekte. Na zijn vertrek draaien wij ons nog even om. Welterusten en tot de volgende blog.

P.S.: Ja hij is veilig op de zaak (het adres voor al uw automaterialen 😉 ) aangekomen. 

13 gedachten over “Schade en Oranjefeesten”

  1. Wat een mooi reisverhaal weer. Heel leuk te lezen dat jullie met alle ups en downs zo genieten.
    Dat er nog maar veel geniet verhalen mogen volgen.
    Ik lees ze met veel plezier.

    Groeten Janny Wessels

  2. Weer een prachtig verhaal.
    Wij zijn ook Caravanners.Dit jaar blijven we in eigen land.
    In onze favoriete Provincie Zeeland.

    Bedankt weer voor het mooie verhaal.

  3. Leuk reisverhaal weer👍
    Aan de foto’s herkende ik de camping in Zoetermeer. Wij ook gestaan. Lekker centraal voor leuke uitjes en te fietsen. Ruime grote plek
    Kijk weer uit naar jullie volgende ervaringen

  4. Leuk om weer te lezen. Leuke campingtips allemaal. Heb je gezien, dat ze op de Zilvermeeuw Fortune Coffe uit Zoetermeer schenken.
    Heb een tip voor Brabant: leuke kleinschalige camping en Terheijden: Gastenverblijf Munnickenheide met vele bijzondere faciliteiten [brouwerij, privé-sauna’s te huur; gastenkamers, opgezette familietenten en slaaptonnen; overigens niet te verwarren met minicamping Munnickenheide (ook leuk waarschijnlijk, maar niet proefondervindelijk ervaren)

  5. Mooi verhaal Antoon en ook Marloes uiteraard.
    Spijtig van de schade maar komt helemaal goed zo te lezen👌
    Moet een ongelofelijke sfeer geweest zijn, zelfs als Belg had ik er graag bij geweest🇳🇱
    Blijf zeker die blogs schrijven, is echt leuk om te lezen👌 tot binnenkort vrienden❤️

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.